Marokkó egészen közel van a nyolcaddöntőhöz, miközben Kanada számára biztossá vált, a csoportkör után utazhatnak haza. Hasonlóság a gyors játék mindkét oldalon, de a nyerőemberek száma Kanadánál mindössze egy!

Egyetlen világszintű kanadai

Abból lehet sejteni Alphonso Davies kanadai válogatottból való pozitív jellegű kiemelkedését, hogy gyakorlatilag bárhol játszhat. Persze leginkább a szél fekszik neki a sebessége miatt, de volt már a csatárok mögött is előkészítő szerepben, mindez a labdakezelése, passzai és jó meglátásai miatt lehetséges. Az első körben büntetőt hibázott, de minden másra nem lehetett panasz, majd a második fordulóban már gólt is szerzett, és újfent legjobbja volt a kanadai válogatottnak. Ezúttal sem zárható ki, hogy eredményes lesz!

Alphonso Davies. Fotó: schwarzdigital.com / Shutterstock.com

A horvátok elleni vereségük demoralizáló lehet, ugyanis a kanadai legények lényegében teljesen elfogytak. Hibáztak a védők, amikkel éltek a horvátok, a középpályásaik nem tudtak helyzeteket teremteni, mint az első meccsen, ezért aztán a fél középpályát le is kapta a szövetségi kapitány. Viszont ezúttal egy számukra kedvezőbb ellenfél jöhet, ugyanis a marokkóiak nem olyan dominánsak és labdabiztosak, mint a horvátok. Ettől függetlenül csak egy szép búcsú juthat már nekik.

Egy döntetlen is elég lehet Marokkónak

Marokkó miután pontot csent el a horvátok elleni meccsen, talán még csalódott is lehetett, mert a horvátok annyira tartottak tőlük, hogy teljesen visszazártak. Üres területek híján, nem feltétlenül működik a marokkói gépezet, mely leginkább széleken építkezve halad előre. Aztán a belgák ellen már működött a kevés birtoklásos, gyorsan támadó stílus leginkább Ziyech révén és rajta keresztül, végül legyőzték az esélyesebbnek tartott ellenfelet. Ezzel aztán most az utolsó kör előtt, már egy döntetlen is elég a továbbjutáshoz nekik!

Hakim Ziyech. Fotó: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

A marokkói védelemre nem lehet panasz, ha pusztán azt nézzük, hogy kikkel játszottak és hogy állnak! Belgium és Horvátország sem tudott gólt szerezni ellenük, aminél jobb ajánlólevél nem igazán lehetséges. Határozottan és jól látja el a feladatát a két belső védő, Saiss és Aguerd, miközben a szélső védők ugyan sokszor előremennek, de visszazárásukra nem lehet panasz. Számomra meglepetés, hogy új edzővel, ennyire rövid idő alatt, taktikusak tudnak lenni, miközben persze tudható, hogy sok tehetségük van támadásban.

Mire fogadjunk a Kanada – Marokkó mérkőzésen?

Két igazán fajsúlyos, rutinos és világklasszisokkal teli válogatott sem tudod kifogni Marokkón, ezért nem hinném, hogy Kanada fogja őket meglepni. Nem kell sietniük, a kivárásra játszó stílusban pedig mindig ott vannak a kontrák. Nem minden meglátásom ült a vébén, ezért nyilván nem biztos, de szerintem ezt a találkozót végig kézben tartja majd a marokkói válogatott és megoldja a továbbjutást.

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese bonusmen

Gratulálunk, bonusmen!

A nyertes tipp: 2, Hakim Ziyech, 42. perc, beküldve: 2022.12.01 13:58 CET