Szombat délután sor kerül az utolsó előtti mérkőzésre a világbajnokságon, melyen Horvátország és Marokkó küzdenek a képzeletbeli bronzéremért. Kisdöntőnek is csúfolják, pedig sokkal izgalmasabb lesz, mint a finálé!

Középszerrel a siker küszöbéig

Nehéz lenne kiemelni a mezőnyből a horvátokat, mert igazán stílusos játékot eddig nem mutattak be. Felismerve saját korlátaikat, arra rendezkedtek be, hogy öljék a focit, az ellenfél játékot akadályozzák, és mélyen védekezve, egy stabilan defenzív alapfelállásból, gyorsan ellentámadva gólt szerezzenek. „A horvát csapat kihozta a legtöbbet ebből a tornából, sokszor erőn felül teljesítettek, volt egy rendkívül masszív alaptaktikájuk” – írtuk az Argentína elleni mérkőzésüket taglaló elemzésünkben.

Luka Modric. Fotó: Dokshin Vlad / Shutterstock.com

Az elődöntőben stílust váltottak, megpróbáltak dominálni, átvenni a kezdeményezést, nem igazán jött be. Egyszerűen nem fekszik nekik ez a fajta stílus, meddő labdabirtoklásuk alakult csak ki, nem volt meg az átütő erő és ötlet, amivel ebből veszélyessé tudtak volna válni. Egyszer próbálkoztak hasonlóval a világbajnokságon, vagyis inkább rákényszerültek dominálni, mert az ellenfél feladta a labda iránti vágyát, és ez volt a Marokkó elleni csoportmeccs. Rövid időn belül megint összefutnak a felek, ezért érdekes lesz látni, hogy változtatnak-e a stíluson és taktikán!

Legjobb csapat a világbajnokságon

Nem érzem túlzásnak azt a kijelentést, hogy Marokkó a legjobb csapat vagy talán fogalmazzunk úgy, a legjobban csapatként funkcionáló válogatott a világbajnokságon. A védekezés ilyen szinten való megszervezéséhez és működéséhez egység és fegyelem kell. Erre alapoztak mindent a marokkóiak, tudatában annak, hogy elől azért vannak olyan játékosaik, mint Ziyech, aki képes kontrákat szervezni, felépíteni és befejezni is. Merész hasonlat, de a horvátok is hasonlót próbáltak, sokkal fásultabban, öregurasabb tempóban.

Hakim Ziyech Marokkó. Fotó: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

Ezért aztán jön is majd a kérdés, amire csak a kezdők és találkozó adhat választ: kinél lesz kevesebbet a labda? Mert hogy az a fél fogja játszani az igazi alapjátékát, és én arra is tippelnék, hogy az a válogatott fogja megnyerni az összecsapást. A bronzmeccsek múltja alapján azért várhatóak izgalmak és gólok! A legutóbbi angol-belgát leszámítva, a harmadik helyért játszott találkozókon rendre volt három vagy több találat, egészen 1974-ig visszamenőleg.

Mire fogadjunk a Horvátország – Marokkó mérkőzésen?

Nem hinném, hogy egy ilyen hosszú torna végén még plusz ráadásra vágynak a csapatok, az amúgy is hosszúra nyúló mérkőzéseket követően. Ezért a rendes játékidőben várom a bronzérmek kiharcolását, amit a taktikusabb fél nyerhet meg. Nehéz ezt megmondani előre, mert kezdőktől is függ, de én most a frissebb és talán lendületesebb Marokkó sikerét tippelném! Kevés gólos és kevés lappal tarkított mérkőzésen nyernek az afrikaiak egy bronzot! A rendes játékidős Marokkó sikerére 3.15-ös oddson fogadhatunk, a bronzérmük pedig 2.20-at ér. A kevesebb, mint 2.5 gól 1.91-ért játszható, míg arra, hogy kevesebb, mint 4 büntető lap lesz kiosztva 1.79 a nyereményszorzó.

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese Nyuszika10

Gratulálunk, Nyuszika10!

A nyertes tipp: 1, Ivan Perišić, 22. perc, beküldve: 2022.12.17 9:36 CET