Sok támadóval rendelkezik Franciaország, miközben Marokkó védelme a világbajnokság legjobbja. Ebből aztán kerekedhet egy éles elődöntő, ahol kemény taktikai harc után dőlhet el a fináléba jutás! Címvédés a küszöbön vagy afrikai csoda?

Nyerőemberből nincs hiány

Az angolok nagyjából fogtak minden fontos embert a franciák támadása során, akit veszélyesnek ítéltek meg, ügyesen tartották távol a támadókat a saját kapujuktól. Aztán a labda Aurélien Tchouaménihez került, gyorsan próbáltak kilépni rá, de addigra már lövésre szánta el magát. Meglehetősen messziről lőtt el, meglepte az angol hálóőrt. Nem volt igazán jó formában Kylian Mbappé és Ousmane Dembélé sem, talán helyük sem volt nagyon megindulni, mindenesetre ez nagy erősségük a franciáknak, hogy tud jönni mindig újabb és újabb nyerőember, legyen szó akár egy védekező középpályásról, hogy fontos gólt szerezzen.

Aurélien Tchouaméni – Fotó: ph.FAB/Shutterstock.com

A védelmük szerintem fáradóban van a franciáknak, és ha komplexen nézzük a vébét, akkor bizony mindig kaptak egy gólt, minden egyes találkozón. Ez addig nem jelent gondot, amíg támadásban ilyen megbízhatóan tudnak teljesíteni. Széleken és középen is meg tudták zavarni az angolok a francia védelmet, de mindenképp említsük meg Lloris nevét is, aki 6 védéssel zárta a negyeddöntőt. Most nem lesz rajtuk akkora nyomás, legalábbis nem olyan hosszú ideig, hiszen a marokkói játéknak nem része a percekig tartó letámadás. Ez igazából előny a franciáknak, más kérdés, hogyan törik fel az ellenfél védelmét.

Nagyon jól működnek csapatként

Ha valaki végigkövette a vébét, és megkérdezik tőle, ki a legnagyobb marokkói sztár, lehet nem tud pontosan mondani egy nevet. Eszünkbe juthat persze Hakimi vagy esetleg Ziyech, de egy átlagnéző pusztán egy piros mezes csapatot lát, akik közül nem ismer senkit. A marokkói válogatott csapat szinten működik nagyon jól, amit nagyon hatékonnyá az egyéniségek tesznek, de ők sem húzzák el a csapategységről a figyelmet. Az igazán jó védelmekhez szervezettség kell, és ez megvan az ő esetükben, amiből azért képesek támadó stílusra is váltani, ezt láthattuk Portugália ellen is.

Achraf Hakimi. Fotó: Marco Iacobucci Epp / Shutterstock.com

„Bármikor képesek átvenni a mérkőzés irányítását, illetve akár gyors kontrákat is vezetni. Ez utóbbi esetében is rendkívül hatékony a marokkói támadógépezet, pontos passzokkal pillanatok alatt az ellenfél kapuja elé kerülnek” – írtuk elemzésünkben, melyben megnéztük, hogyan ejtették ki Ronaldóékat. A támadásaik nem esetlegesek, mintha pontosan tudnák mit akarnak a labdával kezdeni, két-három passz helye is megvan, ott lesz a keresett csapattárs úgyis, és mindjárt a kapu előtt találják magukat. Portugália ellen 26%-ban birtokolták a labdát, mégis közel annyiszor lőttek, mint az ellenfél.

Mire fogadjunk a Franciaország – Marokkó mérkőzésen?

Bevált eddig minden meccsen a marokkói recept, ezért nem is fognak ezen változtatni. Tehát keveset lesz náluk a labda, a birtoklásuk 20-30% körül alakul, miközben a támadásaik nem tili-tolik lesznek, hanem 2-3 passzból már a francia kapu elé juthatnak. Eközben az ellenfélnek nem lesz igazán helye futni, beindulni, ezért elképzelhető, hogy újfent szürkébb Mbappét láthatunk, de mivel átlövésekben is jók a franciák, ezért kizártnak tartom, hogy ne találjanak be. Szoros és küzdelmes meccsen, sovány francia győzelmet várok a rendes játékidőben.

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese Sakkattack

Gratulálunk, Sakkattack!

A nyertes tipp: 1, Theo Hernandez, 26. perc, beküldve: 2022.12.14 0:38 CET