Kezdőlap Helyszínek Doha – Al Thumama Stadion

Doha – Al Thumama Stadion

Dohától 12 kilométerre került megépítésre, a Hamad nemzetközi repülőtér közelében. Nem csak egy stadiont húztak fel, hanem az építmény körül elterülő 50 ezer négyzetméteres parkot is összehozták. Befogadóképessége 40 ezer fő, tehát ennyi néző foglalhat helyet a lelátókon, a hat csoportmeccs alatt, illetve a kieséses szakaszban egy nyolcaddöntőt és egy negyeddöntőt rendeznek az Al Thumama stadionban. A részletes program, párosításokkal alább látható!

A világbajnokságot követően a lelátókon található székek felét eladományozzák, így a nézőtér 20 ezresre csökken majd nemsokára. A tavaly októberi megnyitón a Katari kupa, az Amir Cup döntőjét rendeztek a létesítményben, amit az Al-Sadd és Al-Rayyan játszott egymással. 2017-ben kezdődtek az építési munkálatok, Ibrahim Jaidah tervei alapján, aki egy hagyományos ázsiai férfi viseletet próbált megjeleníteni, a taqiyah-t.

Al Thumama-Al Thumama Stadion. Fitria Ramli / Shutterstock.com

A taqiyah egy olyan fejfedő, amit a muszlim férfiak gyakran viselnek a napi öt ima során. „A dizájn a múlt felé mutat, miközben izgalmas bepillantást nyújt Katar jövőjébe. A katari kultúrában a taqiyah fontos részét képezi minden fiatal fiú felnőtté válásának útján. Ez az átmenet rítusa ihlette elképzelésemet a stadion kialakításáról. Ez egy olyan aréna, amely Katar fiatalságát szimbolizálja, és a felemelkedését a globális sportéletben” – mesélte Ibrahim Jaidah.

Az Al Thumama Stadionban rendezett mérkőzések

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég TV
nov 21. Szenegál 0 - 2
(0 - 0)
Hollandia M4
nov 23. Spanyolország 7 - 0
(3 - 0)
Costa Rica M4
nov 25. Katar 1 - 3
(0 - 1)
Szenegál M4
nov 27. Belgium 0 - 2
(0 - 0)
Marokkó M4
nov 29. Irán 0 - 1
(0 - 1)
Egyesült Államok M4 Sport+
dec 1. Kanada 1 - 2
(1 - 2)
Marokkó M4 Sport+
dec 4. Franciaország 3 - 1
(1 - 0)
Lengyelország M4
dec 10. Marokkó 1 - 0
(1 - 0)
Portugália M4