Taktikusan és magabiztosan haladnak előre a horvátok a világbajnokságon, miközben a belgák elbuknak, és szétesik a válogatottjuk. A belgák már üzengetnek is egymásnak, az aranygeneráció végét láthatjuk!

Rutinosan és nyugodtan játszottak Horvátország

Nem izgultak túlságosan a horvátok, mikor az első körben inkább talán Marokkó játszott jobban, de köszönték, és vitték az egy pontot. Egy hosszú torna azért a világbajnokság, hiába intenzív, tehát nem lehet folyton tökéletesen játszani. Aztán jöttek a kanadaiak, és a második percben mindenki temette újfent déli szomszédaink, de ők köszönték szépen, és nyugodtan maradva, legyőzték Kanadát, ezzel pedig a csoport élén várják az utolsó fordulót. Még így is kieshetnek, de ők vajon gondolnak erre?

Andrej Kramarić. Fotó: Ivica Drusany / Shutterstock.com

Andrej Kramaric nagyon ment a második meccsen, Kanada ellen. Szerzett két gólt, a védekezésből is kivette azért a részét, és tulajdonképpen nyerőemberé vált. Nyilván kellettek a gólpasszok, például Perisic remek játéka is a sikerhez. Ettől igazán klasszis egy válogatott, hogy ha kell, akkor hátrányból is felállnak nyomás alatt, megrázva magukat, négy gólig jutva. A belgáktól eltérően tudják ezeket felmutatni, miközben utolsó csoportellenfelük épp szétesőben.

A belga aranygeneráció végjátéka

Milyen érdekes, hogy a horvátoknál is történt és jelenleg zajlik egy generációváltás, amikor egy igazán nagy sikert elérő garnitúra leköszön a válogatottságtól, és ugyanez történik a belgáknál, de mennyivel másabb módon. Az első körös győzelmük során akadozott a játék a belgáknál, a védelem lassú volt, a támadás körülményes, és már lehetett látni a pályán az egymással veszekedő csapattársakat. Ez aztán még jobban felerősödött azóta!

Anton_Ivanov / Shutterstock.com

Most már nyilatkozatokban is üzengetnek egymásnak, a védelem ujjal mutogat a támadókra, akik pedig esélytelenséget mondanak önmagukra és csapatukra az életkor alapján. Minderről a szövetségi kapitány tehet, Roberto Martínez nem épített be új embereket, nagyon kitartóan ragaszkodott a bizalmi játékosaihoz, ezért aztán elöregedett a keret és kiismerhetővé vált a játékuk. Semmi meglepőt nem tud húzni, lényegében a saját levében főve érhet gyorsan vége számára a munkája, és Belgiumnak a világbajnokság.

Mire fogadjunk a Horvátország – Belgium mérkőzésen?

A horvátok vannak jobb helyzetben, négy pontjuk van, ahogy Marokkónak is, miközben a belgák három egységgel állnak a csoportban. Ez aztán meglehetősen egyszerűvé teszi a dolgokat, a belgáknak nyerni kell! Ha pedig ők kinyílnak, és támadniuk kell, akkor az fekszik a horvát biztonsági játéknak, melyből ülhetnek a gyors kontrák. Horvát győzelmet várok, egy olyan meccsen, ahol a belgák kaphatnak több lapot, mert épp széthullik a sikergenerációjuk.

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese tutisanya

Gratulálunk, tutisanya!

A nyertes tipp: X, Ivan Perišić, 56. perc, beküldve: 2022.12.01 15:14 CET