Kezdőlap Helyszínek Al-Rajján – Education City Stadion

Al-Rajján – Education City Stadion

Az Education City Stadion nevéből már talán rá lehet jönni, hogy ez a létesítmény a katari egyetemvárosról kapta a nevét, amely Al-Rajjánban van. A komplexumot 2020-ban adták át egy barátságos mérkőzéssel, majd rögtön a katari labdarúgó első osztály mérkőzéseinek helyszínéül szolgált. A jelenleg 45 ezer fő befogadására alkalmas létesítményt 25 ezerre bontják vissza, majd az egyetem csapatai használhatják.

Az egyetemváros remek világbajnoki helyszín, amely ötvözi a tudást, kitartást és az innovációt. Ezek mentén épült a stadion is, rendkívül modern, éjszakánként a homlokzatot fény show világítja meg, de ez a létesítmény elsősorban a diákok miatt épült, a labdarúgás mellett több más sportágra is lehet használni. A komplexum a „Diamond in the Desert” becenevet kapta és a GSAS besorolás szerint ötcsillagos, ami kiemelkedőt jelent.

Ez volt az egyik olyan létesítmény, amelyet bírálat ért a szörnyű munkaviszonyok miatt, de végül pár jó értékelés, illetve a 20%-os zöld energiahasználat („fenntartható stadion”) jelző elnyomták a bírálók hangját. Miután több vezető is kifejtette, hogy mennyire jók a munkaviszonyok és hogy az Amnesty International és egyéb szervezetek által vizionált többezer munkás halála csak mítosz, így most már nyugodtan megrendezhető benne a 2022-es torna.

Az Education City Stadionban rendezett mérkőzések

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég TV
nov 22. Dánia 0 - 0
(0 - 0)
Tunézia M4
nov 24. Uruguay 0 - 0
(0 - 0)
Dél-Korea M4
nov 26. Lengyelország 2 - 0
(1 - 0)
Szaúd-Arábia M4
nov 28. Dél-Korea 2 - 3
(0 - 2)
Ghána M4
nov 30. Tunézia 1 - 0
(0 - 0)
Franciaország M4
dec 2. Dél-Korea 2 - 1
(1 - 1)
Portugália M4
dec 6. Marokkó 1 - 0 [B]
(0 - 0)
Spanyolország M4
dec 9. Horvátország 2 - 1 [B]
(0 - 0)
Brazília M4