Harcosan és időnként veszélyesen játszik a japán válogatott, a spanyolok pedig bármikor képesek ritmusváltásból veszélyeztetni. Olyan párosítás, ahol mindenféle továbbjutási téttől függetlenül, overre szavazok. Egyetértesz?

Végtelen mennyiségű spanyol passz

Az egész mezőnyben a spanyoloknál van a legtöbbet a labda, a birtoklásuk csak nekik kuszik 70% felé, egész pontosan 74.1%-os két kör után, miközben a passzhatékonyságuk is csak nekik 90%-os. Egyetlen csapat sem szereti ennyire a játékszert, mint a spanyolok, bár az is igaz, hogy csak ők rúgnak bele ilyen sokszor! Két meccs alatt 1679 passz, amiből egyébként 251-gyel a legtöbbet Laporte vette ki a részét, majd őt követi Rodri 246-tal. Csak összehasonlításképp, Costa Rica az első körben összesen 170-et passzolt, tehát minden játékosukat figyelembe véve volt nekik ennyi!

Aymeric Laporte – Fotó: ph.FAB/Shutterstock.com

Ennek a játéknak a hátránya, hogy meddővé válik a labda járatása, nem jönnek a ritmusváltások, a beindulások és mindjárt nem ér semmit, hogy ennyit van náluk a bogyó. Illetve ha nincs igazán éles játékos épp a meccsen, aki befejezné az akciókat, akkor gondok lehetnek. A németek ellen voltak helyzeteik, de az igazán eredményes ember ezúttal nem lépett elő, ami talán különösen 1:0-s vezetésüknél lett volna fontos. Mivel ennyire dominálnak középpályán, ezért érdekes lesz látni, hogy az időnként erőtlen és bizonytalan japánok mihez kezdenek.

Lelkesen bukhatnak el a japánok

A japánok remekül kezdték a világbajnokságot, hatalmas meglepetésre legyőzték a németeket. Talán már el is felejtettük, hogy akkor az első félidőben, teljesen a kapujuk elé voltak szögezve, nem tudták kicsi időre sem megtartani a labdát, és ez lehet igazán vészjósló nekik, mert a spanyolok ezt a beszorítósdit alapból szeretik csinálni. Ha viszont ki tudják védeni a helyzeteket, akkor a kontralehetőségben lesz nekik ráció, mert a spanyol dominancia, szabad területeket szokott eredményezni a védelem mögött és mellett. Lelkességük, lendületük és gyorsaságuk most jól jöhet!

Takumi Minamino. Fotó: ph.FAB / Shutterstock.com

Akkor voltak igazán jók a japánok, mikor hátrányból kellett játszaniuk, tehát az ellenfél letámadott, és elől felejtette magát. Ez simán működhet most is, de kelleni fog a védelem hatékony működése, mögöttük egy jó kapussal. Külön ki kell ezt emelni, mert az első körben Gonda bemutatott 7 védést, sokszor zavaros, sok emberes helyzetekben is jól mozgott, aztán Costa Rica ellen egy borzalmas kijövetel okozta a japánok vesztét, vagyis az egyetlen costa ricai gólt. Úgy emelték át, ahogy egy világbajnokságon védő kapust nem igazán lenne illendő.

Mire fogadjunk a Japán – Spanyolország mérkőzésen?

Nekem a gólok tetszenek, megzavarhatónak érzem továbbra is a spanyol védelmet, a japán hátsó alakzat sem tökéletes, a kapusuk pedig még bizonytalanabb lesz. Támadásban már villantak a japánok is, a hátrányból való játék feküdhet nekik, miközben a spanyolok játszhatják az alapjátékukat. Mindez aztán nálam az overes eredményt jelenti, amire a tippem a döntetlen vagy a spanyol siker. De ezzel vigyáznék fogadásnál, mert volt már sok huncutság ezen a világbajnokságon, és a nagyok pont annyit teljesítenek többnyire, amire szükség van.

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese lacuss

Gratulálunk, lacuss!

A nyertes tipp: 1, Ayase Ueda, 22. perc, beküldve: 2022.12.01 18:53 CET