Uruguay úgy indult neki a vb-nek, hogy az egyik legerősebb keretük volt a mezőnyben, de Ghána ellen a továbbjutásért kell küzdeniük. Rendkívül gyenge teljesítményt nyújtottak, óriásit kéne javulniuk, hogy a lelkesen játszó afrikaiakat legyőzzék. Ghána a torna egyik legszórakoztatóbb játékát mutatja, amely gólokkal is párosul! 

Büntetés Uruguay játéka

Az mindent elmond Uruguay teljesítményéről Portugália ellen, hogy Bruno Fernandesnek egyedül több kaput eltaláló lövése volt, mint az egész uruguayi csapatnak. A másik oldalon pedig mindenki játszott, hiszen Cavani, Núnez, Suárez és Gómez is szerepet kapott. Utóbbi kettő legalább próbálkozott, de Núnez újból értékelhetetlen produkciót nyújtott. Cavani most nem volt elemében, mint az első meccsen.

Uruguay két meccsen három kapufát ért el, de összességében semmi extra nem volt a támadójátékukban. Próbáltak ívelgetni Cavani és Núnez irányába, de Núnez szó szerint csak botladozott a pályán, Cavaninak sem volt értelmes lövése. A gyakorlatilag negyedik számú csatár, Maxi Gómez volt a legveszélyesebb, de most látszik igazán, mit jelent az, ha egy csapatnak nincsen irányítója.

Ez mondjuk így nem teljesen igaz, mert van, csak jegelik a padon. Giorgian de Arrascaeta mindkét meccset a padon kezdte, Dél-Korea ellen nem kapott szerepet, de amikor beállt Portugália ellen, egy fokkal jobban nézett ki Uruguay támadójátéka. A selejtezőkben nem volt ennyire kilátástalan a teljesítményük, igaz, hogy akkor Núnez jobbára a cserepadról érkezett, szövetségi kapitányok pedig a Cavani – Suárez duóval operáltak.

Ghána meglepte a mezőnyt

A világbajnokságot megelőzően arról lehetett olvasni, mennyire gyenge Ghána. Ez igaz is, hiszen az ANK-n is pocsék teljesítményt nyújtottak, majd a vb-selejtezőkben sem voltak meggyőzőek. Nem lehet tudni, hogy pontosan mi változott, lehetséges, hogy Inaki Williams érkezése adta meg a lökést számukra. Az biztos, hogy lett egy minőségi csatáruk, de nem is Williams hozta a gólokat!

Inkább az a lelkesedés, amivel játszanak. Nem ismernek elveszett labdát. Lehetséges, hogy védekezésben és taktikában nem tartoznak az elit szinthez, de ellensúlyozzák ez a küzdeni tudásukkal. Ez pedig sokat segít, hiszen mindenhová odaérnek a pályán, ha az ellenfél presszingje csökken, rögtön gyors támadást vezetnek. Ezért jó, ha olyan futógépük van elől, mint az említett Williams.

Mire fogadjunk a Ghána – Uruguay összecsapáson?

Egyetlen dolog működött igazán a vb-selejtezők során Uruguaynak: Suárez – Cavani páros. Ha gólszerzés volt szó, akkor kettejüket kellett egyszerre a pályán tartani és valahogyan, de megoldották a problémákat. Amikor Núnez kezdett valamelyik klasszissal, akkor vagy csak nagyon nehézkesen nyertek 1-0-ra (de ehhez kellett Arrascaeta is), vagy kikaptak.

Uruguaynak nyernie kell, de vajon a szövetségi kapitány bevállalja, hogy a padra ülteti Núnezt és a két „öreget” küldi pályára? Egy olyan bizonytalan hátsó alakzat ellen, mint amilyen a ghánai, aranyat érhet a két klasszis rutinja. Előbb azonban gólt kéne szerezniük. Az a Dél-Korea, amely Uruguay ellen sem remekelt, kettő gólt is talált ellenük, szóval az a minimális elvárás, hogy 1,5 gól felett szerez Uruguay 1.91-ért. Ez a szorzó viszont rendkívül alacsony. Ebben így sok érték nincsen.

Abban igen, hogy Ghána megint menni fog előre, így ők is szerezhetnek egy gólt, két csapat pedig összességébén 2,5 találat felett lesz, így már 2.65-ös oddsot hozhatunk össze a kettő kombinációjával. A büntető lapok piacán is érdemes körülnézni, ugyanis Uruguay már a portugálok ellen is eléggé agresszív volt, de Ghána sem tűri jól, ha vesztére áll, könnyedén jöhet egy piros lap, ilyen kiélezett meccsen.

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese Őrült Király

Gratulálunk, Őrült Király!

A nyertes tipp: 2, Luis Suárez, 68. perc, beküldve: 2022.12.02 15:14 CET