Dél-Korea számára nagy lehetőség nyílt, hiszen Portugália továbbjutott, így közel sem biztos, hogy a legerősebb kezdőjével lép pályára. Ezt illene kihasználnia Paulo Bento együttesének, de hiába a fegyelmezett játék, eddig ebből nem profitált Dél-Korea. Ahhoz, hogy továbbjussanak, minimum nyerniük kéne, közben pedig figyelni Ghána meccsét is!

Ronaldóék könnyedén nyernek

Portugália úgy rúgott két meccsen öt gólt, hogy nem játszottak jól. Ez lehet azonban a jó csapat ismérve, hogy kihasználják az ellenfelek hibáit akkor is, ha nem nyújtanak kiemelkedő teljesítményt. Az öt góljuk szó szerint „talált” gól, hiszen kettő büntetőből jött, mindkettő véleményes volt. Ezen kívül egy furcsa beadás találat, illetve két óriási védelmi hibát használtak ki Ghána ellen.

Ettől függetlenül ötször találtak be az ellenfelek hálójába, mezőnyben nem volt problémájuk a mérkőzés kontrollálásával. A védekezésben voltak hibák, de rendre megoldották őket, ráadásul nem a hátsó alakzat hibázott, hanem a kapusuk. Portugália számára ez a csoportkör egy szükséges rossz, ahol érződik, hogy szeretnének felpörögni az egyenes kieséses szakaszra.

Ugyanakkor nem akarják kijátszani az összes kártyájukat. Rafael Leao lehetséges, hogy szándékosan van jegelve, de a PSG-ben rendre kiemelkedően játszó Vitinha még pályára sem lépett, ahogyan Palhinha is alig kapott szerepet. Van mélysége ennek a csapatnak, Fernando Gomes pedig taktikázhat Dél-Korea ellen, hiszen a továbbjutásuk már biztosított.

Dél-Korea legalább próbálkozik

Az biztos, hogy rendkívül fegyelmezett válogatott Dél-Korea. Az alapokat jól megtanították a játékosoknak, tökéletesek a keresztlabdáik, jól fordítanak oldalt és látványos támadásokat vezetnek. Hiába Son Heung-min, mégsincs olyan klasszisuk, aki egymaga meccseket tud eldönteni. Próbálják elhitetni, hogy Son az, aki erre alkalmas, de valószínűleg ő is érzi, nincsen még csúcsformában.

Mennek felé az ívelések és az indítások, de sokszor épp rajta bukik el egy-egy akció. Nincsen olyan csatáruk, aki meccseket tudna eldönteni. Szélről olyan beívelések jönnek, amik nem találnak embert, így pedig nehéz lesz. Dél-Koreának a kapu előtt hatékonyabbnak kell lennie, sokszor túlgondolják az adott helyzetet, nagyon biztosra akarnak menni, miközben csak szimplán mindenhonnan célba kéne venni a kaput!

Mire fogadjunk a Dél-Korea – Portugália összecsapáson?

Portugália kapusa, Diogo Costa mindkét meccsen bizonytalankodott. Uruguay ellen szerencséje volt, hogy ezt nem használta ki az ellenfél. Kérdéses lehet, hogy egy gyakorlatilag tét nélküli meccsen is ő fog védeni? A keretben ugyanis ott van Rui Patrício, aki egy rutinos kapus, minden bizonnyal megkapja a lehetőséget. Vele stabilabb lehet a védelem, de pihenőt kaphat mondjuk Rúben Dias vagy Danilo Pereira is.

Nehéz így előre jósolni, hogy ki kezdhet, mindenesetre Dél-Koreának menni kell előre, nem állhatnak be védekezni. Hasonló módon kell letámadni, mint Ghána ellen a mérkőzés elején. A portugálok Rafael Leao vagy Joao Félix révén gyors kontrákat vezethetnek majd, így a mindkét csapat gólt szerez opció nem rossz 1.97-ért. Érdemesebb azonban a szögletekbe fektetni.

Mivel Dél-Korea győzelmi kényszerben, ezért muszáj támadniuk. Ghána ellen ez 12 szögletet eredményezett, míg Portugáliával szemben 3,5-nél húzták meg a határt! Ebben komoly érték lehet 1.86, hiszen egy-egy rosszul sikerült beadást a portugál védők kifejelhetnek, sőt, előfordult olyan is, mint Ghána ellen, amikor Dél-Korea egy támadás alatt rúghatott három szögletet.

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese Strawberry1990

Gratulálunk, Strawberry1990!

A nyertes tipp: 1, Son Heung-min, 34. perc, beküldve: 2022.12.02 10:55 CET