Gareth Bale nem tudott formába lendülni a világbajnokságra, ahogy Wales sem tudta felvenni a ritmust. A rivális szomszéd Anglia eközben a csoport élén nem lehet teljesen boldog, a mutatott játék nagyot zuhant a második körre!

Gareth Bale, a formán kívüli walesi sztár

Ahogy a kijutás során látszott, Wales sikeréhez egyszerűen kell Gareth Bale, egész pontosan egy jó formában lévő Gareth Bale. Ha ez megvan, az feljavítja a támadójátékot, és ami még ennél is fontosabb, eredményesebbek tudnak lenni. Jelenleg is az a helyzet, hogy ha gólt és gólokat szereztek volna időben, akkor a védelem azért hozta volna a meccsek maradékát. Bale teljesítménye eddig egy értékesített büntető, sok elkésett szerelés, egy sárga lap, és kettő kapura lövés. Teljesen formán kívül játszik, és ezzel olyan érzése is lehet az embernek, hogy elfoglal egy helyet olyan játékostól, aki esetleg hozzá is tenne a mérkőzéshez.

Gareth Bale – Fotó: ph.FAB/Shutterstock.com

Elég beszédes volt az Irán elleni meccsük, hogy a komplett középpályát lecserélte Rob Page, aki nekem úgy néz ki, nem igazán nőtt fel a feladathoz. Az rendben van, hogy formán kívüliek és talán idősödőek a sztárok, tehát a húzóemberek, taktikailag is elbuknak. Látszik ez a helyezkedésből, az üres területekből, abból hogy akadoznak a támadások, sőt néha teljesen céltalanok. Természetesen az emberhátrány sem jött jól az iráni elleni találkozón. Aligha hinném, hogy a harmadik körre valami hatalmas változás következik be a játékukban.

Southgate el fog bukni

Az iránok elleni meccs után még mindenki boldog volt Angliában, jöttek a coming home mémek és a mellény is hatalmassá vált hirtelen. Érthető persze, hat gólt rúgni nem átlagos dolog egy világbajnokságon, és simán lehetett volna még több. Ráadásul pont egy Irán ellen, mely inkább a védekezéséről híres, az a legnagyobb erőssége. Akkor tehát nem jött ki, amit már a kerethirdetéskor lehetett érezni, vagy az utóbbi hónapokban, hogy Gareth Southgate rögeszmés útján elvesztette a fonalat. Voltak remek újításai, például a pontrúgások egyedisége és tökéletesre csiszolása, néhány fiatal is bevált, de egy ponton átesett a ló túloldalára.

Fotó: Shutterstock/Marco Iacobucci Epp

A személyekhez történő ragaszkodás minden edzőre érvényes, a leglátványosabb például José Mourinho és ahogy cibálta magával Ricardo Carvalhót. Ilyen megszokásai vannak Gareth Southgate-nek is, amivel leginkább akkor van baj, ha sokkal jobb játékosok maradnak le a meccsről, a padon ücsörögve, mint a kedvenc focisták. Ilyen lehet Jordan Pickford a kapuban, Harry Maguire a védelemben, elől akár Raheem Sterling, és ezt éreztem az Amerika elleni mérkőzés közben, hogy egyszerűen nem tud és nem is akar igazán váltani, cserélni, alakítani a dolgokon Southgate.

Mire fogadjunk az Anglia – Wales mérkőzésen?

A két válogatott között bőven van ellentét, pusztán nemzeti okokból, de az sem tehetett jót a viszonynak, hogy a walesi játékosok egész nagyképű módon, azt nyilatkozták többször is, hogy kiejtik majd Angliát. Erre azért nem nyújt túl jó alapot, hogy az eddigi két csoportmeccsen, nagyon keveset mutattak támadásban, a védekezésük meg rutinból, de rozsdásan működik. Az ellenfél gyenge formája miatt, ezt az összecsapást Anglia nyerheti meg, fogadás szempontjából a lapok irányába mennék!

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese Rudee

Gratulálunk, Rudee!

A nyertes tipp: 2, Marcus Rashford, 30. perc, beküldve: 2022.11.29 7:31 CET