Eddig Mexikó nagyon keveset mutatott a világbajnokságon, nehéz dolguk lesz Szaúd-Arábia ellen, főleg úgy, hogy kötelező a győzelem számukra. Megeshet, hogy az eddig jól teljesítő Szaúd-Arábia meglepi Tata Martino defenzív együttesét, akik még nem szereztek gólt ezen a világbajnokságon. 

Szaúd-Arábia kellemes csalódás

Mindenki úgy kalkulált, hogy a szaúdiakat kiütik majd, pofozógépek lesznek, de Argentína legyőzése után Lengyelország ellen sem vallottak szégyent. Ha kicsivel nagyobb szerencséjük van, könnyedén lehetett volna döntetlen is az a meccs. Kihagytak egy büntetőt, de fogalmazhatunk úgy is, hogy Szczęsny kiváló formában védett. Védekezésben a meccs végére fáradtak el, de addig összességében rendben volt minden.

A szaúdiak lelkesen játszanak, ezzel pedig ellensúlyozzák a hibáikat, így nem annyira feltűnő, ha nem tudnak pontosan passzolni (passzolási hatékonyságuk az egyik legrosszabb a mezőnyben). Az sem árt megemlíteni, hogy Szaúd-Arábia a mezőny legdurvább csapata, gyakorlatilag Mexikóval karöltve, kiemelkedően sokat szabálytalankodik mindkét gárda.

Mexikótól gólok kellenek

A világbajnokságot megelőző csapatbemutatónkban írtuk Mexikó kapcsán, hogy a legnagyobb gondjuk a gólszerzés lehet. Tata Martino korábbi csapatai is ilyen „tünetben” szenvedtek, védekezni mindenki nagyon tudott, de támadni egyikük sem. Csodák nincsenek, Mexikó tényleg szenved, sem kontrákból, sem lassabb építkezésű akcióból nem tudtak gólokat elérni.

Egyetlen mentsváruk volt a pontrúgás, de abból sem találtak be. Agresszívan játszanak, rengeteget szabálytalankodnak. Az offenzív játékuk annyiból áll, hogy Hirving Lozano sebességére apellálnak. Ez azonban önmagában rendkívül kevés, Raúl Jiménez sérüléséből még érezhetően nem épült fel, kétszer 20 percet kapott, keveset mutatott. Nélküle fogalmunk sincs, hogyan fog gólt elérni Mexikó.

Mire fogadjunk a Szaúd-Arábia – Mexikó összecsapáson?

Bátor húzás lenne egy Szaúd-Arábia győzelem, de Argentínának is 60 percbe tellett, hogy feltörje ezt a mexikói védelmet. Martino ugyan a defenzív játékot összerakta, de valószínűleg egy meddő mezőnyfölényük lesz a találkozón. Ezért is nem tippelnénk arra, hogy ki nyerhet, mert ez a meccs a fogadók rémálma a három esélyes piac szempontjából, tényleg csak a szerencse dönt majd.

Egy dologban viszont nem a szerencsére bízzuk magunkat: szabálytalanságok. Mint említettük, két rendkívül durván játszó csapatról beszélünk, akik, ha összeadjuk az eddigi átlagaikat, meccsenként 35-36 szabálytalanságot követnek el. Miért egy kiélezett meccsen fognák vissza magukat? Ezért mi a 26,5-es határ esetében az overt preferáljuk a szabálytalanságoknál, főleg, mert 2.00-ás szorzón fogadhatunk rá!

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese KIG

Gratulálunk, KIG!

A nyertes tipp: 2, Henry Martín, 29. perc, beküldve: 2022.11.30 2:54 CET