A Lengyelország – Argentína meccs lehet az egyik legfontosabb harmadik fordulós mérkőzés a világbajnokság csoportkörében. Ha Argentína nem szerez pontot, akkor kiestek, de a lengyelek továbbjutása sem biztos. Lewandowski – Messi csatára van kilátás, de közel sem biztos, hogy ez a két játékos dönti el a találkozót. 

Argentína öltözőjében öröm és bódottá

Nem éppen bölcs dolog ekkora ünnepet tartani egy szimpla győzelem után a csoportkörben, mint amit Argentína csinált. Úgy tettek, mintha vb-t nyertek volna, miközben még a továbbjutásuk sem biztos. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, minimum egy pontot kéne szerezniük a lengyelek ellen, vereség szóba sem jöhet. Azzal még nem is kalkuláltunk, hogy elkerülnék a franciákat is, így meg kéne nyerniük a csoportot.

Most ódákat zengenek az argentinokról, de legyünk őszinték: ha nincsen Messi villanása, valószínűleg hajnalig is játszhattak volna, akkor sem szerez gólt Argentína. Egy jól tömörülő védelemmel szemben csak a váratlan lövések segíthetnek, de ezek sem akadnak be minden meccsen. Most szerencse is kellett hozzá, de ne értékeljük túl az argentin sikert. A védekezés összességében rendben van, de eddig sem ezzel volt a gond.

Ángel Di María jó, Lionel Messi is, de a többiek kissé haloványak. Ahhoz, hogy Argentína továbbjusson, az nem fér bele, hogy a csapat jelentős része mélyen tudása alatt játszik. Messi vagy Di María nem tud minden meccset eldönteni. Az megfigyelhető volt, hogy a cserék nagyot dobtak az Albiceleste játékán, Julián Álvarez és Enzo Fernández is jól szállt be a mérkőzésbe.

Lewandowskitól több kell

Ez egyelőre vérszegény a lengyelektől, hiába nyertek 2-0-ra Szaúd-Arábia ellen, hiába szerezte meg első vb-gólját Robert Lewandowski. Volt pár ígéretes támadásuk, de jobbára az ellenfél hibáiból élt Lengyelország. Arra pedig nem alapozhatnak, hogy majd az argentin védelem sorra hibázik és majd találnak belőle egy vagy több gólt. A lengyelek továbbra is a védekezést erőltetik.

Ebben bízhatnak, meg abban, hogy Szczęsny megint ihletett napot fog ki. Mert az barokkos túlzás, hogy a defenzív játékuk jó, hiszen a szaúdiaknak is több veszélyes helyzetük volt, tényleg csak azon múlt Mexikó és Szaúd-Arábia ellen Lengyelország sorsa, hogy az ellenfelek képtelenek voltak kihasználni a helyzeteiket. Argentínával szemben öngyilkosság abban bízni, hogy 4-5 nagy lehetőségből mindet elhibázzák.

Mire fogadjunk a Lengyelország – Argentína összecsapáson?

Messiék most mentálisan erősek, érezhetően áttörtek egy gátat, de volt már ilyen náluk korábban is, majd utána összeomlottak. Lengyelország valószínűleg ragaszkodni fog a 0-0-hoz, majd bíznak abban, hogy Zielinski, Milik és természetesen Lewandowski egy kontrát sikerrel befejez. Van érték abban, hogy a lengyelek gólt szereznek, főleg az 1.95-ös szorzó miatt.

Ezen felül viszont arra számítunk, hogy ez megint egy durva mérkőzés lesz. Argentína valószínűleg hasonlóan beszorítja Lengyelországot, mint tette azt Mexikóval. A lengyelek igyekeznek majd a széleken zárni a területet, Messit lassítani, de ekkor jönnek a faultok. Krystian Bielik például épp középen kap helyet (és Messi oldalán), így nem lepődnénk meg, ha hozná a szokásosnak mondható kettő szabálytalanságát, erre 1.94-es szorzó van.

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese Seanconnery

Gratulálunk, Seanconnery!

A nyertes tipp: 2, Lautaro Martínez, 50. perc, beküldve: 2022.11.30 6:35 CET