Kezdőlap Foci-vb hírek Döntetlen született a foci-vb csoportkörének rangadóján

Döntetlen született a foci-vb csoportkörének rangadóján

113
0
Álvaro Morata - Fotó: Christian Bertrand/Shutterstock.com

A félidőben még gól nélkül hagyták el a pályát a két csapat játékosai, a második felvonásban pedig kiosztottak 1-1 gólt a közönség és a nézők kedvéért, s végül boldogok voltak, ugyanis a begyűjtött 1-1 pont azt jelenti, hogy mindkét csapat nagy előnnyel várja az utolsó fordulós meccsét. Egy igazán várható eredmény született két igazán tiszta focit játszó nyugat-európai válogatott részéről. Köszönjük Spanyolország, köszönjük Németország.

Az egészben az a vicc, hogy még ha nyertek volna a spanyolok a vasárnap esti meccsen, majd a Japánok ellen is megszerzik  a három pontot, akkor is a németek egy utolsó fordulós győzelemmel továbbjutnak, annak köszönhetően, hogy a FIFA előbb nem a direkt meccset veszi figyelembe, mint kritérium, hanem a gólarányt. Véleményünk szerint ez igazságtalan. De ez kit is érdekel? Senkit.

Az utolsó fordulóban tehát jön a spanyol – japán összecsapás, ahol utóbbiaknak maradhat a takarítás, míg a németek Costa Rica ellen szerezhetik meg a továbbjutást érő győzelmüket. Igaz, a labda kerek, s már láttunk meglepetéseket, akár ebben a csoportban is.

Az E csoport győztese a kiesési szakaszban a felső ágra jut, ellenfele pedig az F-csoportból érkezik (Marokkó, Horvátország vagy Belgium), és még azt is tudni kell, hogy ebben az esetben a negyeddöntőben akár Brazília lehet a következő ellenfél.
A csoport második helyezettje az alsó ágon folytatja az F-csoport győztesével (pl. Marokkóval), majd a negyeddöntőben érkezhet a H-csoport győztese, vagy a G-csoport második.

Spanyolország 1-1 Németország (félidőben: 0-0)
Gólok: A. Morata (62. perc), illetve N. Füllkrug (83. perc)

E-csoport állása

Név LM Ny D V RG:KG GA Pt
Japán 3 2 0 1 4:3 +1 6
Spanyolország 3 1 1 1 9:3 +6 4
Németország 3 1 1 1 6:5 +1 4
Costa Rica 3 1 0 2 3:11 -8 3

bet365 számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek.
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org