Uruguay egy gólnélküli döntetlennel kezdte a katari tornát, szenvedős meccsen vannak túl, de Portugália is sokáig bajban volt a nyitányon. A kaotikus meccset végül Ronaldóék behúzták, de így sem mehetnek biztosra Uruguay ellen. A dél-amerikaiak fegyelmezett játékot produkáltak, de a gólok nagyon hiányoztak. Vajon a portugál védelem ellen szakad ki a gólzsák? 

Ronaldo rekordja

Azért csak befújták Ronaldónak a véleményes büntetőt, ezzel lett rekorder a portugál klasszis. Ami addig a Portugália – Ghána meccsen történt, az jobbára értékelhetetlen volt, unalmas 60 perc, akadt ugyan pár helyzet, de Ghánának sok esetben még a labda kihozatalával is gondjai voltak. Azért a portugál védelem sem acélos, ez a meccs későbbi szakaszában megmutatkozott.

Amint előnyhöz jutottak Ronaldóék, elkényelmesedtek, majd jött a semmiből egy kiváló ghánai kontra és az egyenlítés. A gólszerző Ayew épp a cserepad felé ballagott, miután a szövetségi kapitány lecserélte őt, amikor a portugálok pillanatok alatt eldöntötték a mérkőzést. Két óriási hiba kellett hozzá. Ghána hátul olyan amatőr megoldásokat választott, amit a luzitán csapat kihasznált.

Izgalom azonban maradt még a meccs végére is, hiszen Bukari megint a semmiből szerzett gólt, majd a végén a portugál kapust tréfálták meg majdnem. Az biztos, hogy hiába tűnik elsőre acélosnak a védelem, nagyon is sebezhető. Ghána egész afrikai selejtezősorozatban gyenge támadójátékot produkált, most viszont kétszer is bevették a luzitán kaput, ez intő jel lehet Fernando Gomes számára.

Uruguay csapatjátékra törekszik

A Tabárez-érában Uruguay azzal tűnt ki a mezőnyből, hogy a mester hagyta kibontakozni az olyan klasszisait, mint Diego Forlán, Edinson Cavani vagy Luis Suárez. Ez az, ami most nem volt Alonso irányítása alatt. Fegyelmezett rendszerben játszott a válogatott, látszott, hogy követik a szövetségi kapitány utasításait, de egyénileg visszafogták magukat. Nem voltak olyan villanások, amiket megszokhattunk korábban.

Talán Federico Valverde volt egyedül agilis, aki bátran mert távolról lőni (kapufát ért el belőle), illetve voltak jó megindulásai a dél-koreai kapu felé. Ez azonban önmagában kevés, főleg úgy, hogy Luis Suárez és Darwin Núnez is szürke volt. Utóbbi esetében érződött, hogy nem igazán találta a helyét. Edinson Cavani csereként érkezett, de ő sem tudta megváltani a világot.

Mire fogadjunk a Portugália – Uruguay összecsapáson?

Uruguay taktikus mérkőzésen nem tudott gólt szerezni, viszont Dél-Korea védelme fegyelmezett, ellentétben Portugáliával. Az európaiak többször is hibáztak Ghána ellen, olyan támadók ellen, mint Núnez, gyakorlatilag hiba nélkül kéne lehozniuk a meccset, amire kicsi az esély. Az uruguayi gól 1.61-ért vállalhatónak tűnik, míg portugál oldalon a 1,5 gól alatti opció 1.70 -ért annak ellenére is realitás, hogy Ghána ellen hármat szereztek.

Egy gólt véleményes büntetőből szereztek, kettőt meg a ghánai védelem óriási hibájából, akik a meccs korábbi szakaszában is eléggé hézagosan védekeztek. Ennek a két tippnek a kombinációja pedig egészen szép szorzót ad, hiszen 2.70-ért fogadáskészítőben tehetjük meg a tétünket! A büntető lapok tekintetében pedig 3.90-ért Martin Cáceresben lehet érték, akinek Joao Félixszel vagy Rafael Leaóval kell majd szembenéznie. Dél-Korea ellen is lapot kapott, míg a ghánai jobbhátvéd sem úszta meg a portugál duóval szemben lap nélkül!

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese Titti7

Gratulálunk, Titti7!

A nyertes tipp: 1, Bruno Fernandes, 11. perc, beküldve: 2022.11.28 8:45 CET