Kezdőlap Foci-vb hírek Korrupcióba keveredett korábban a zambiai játékvezető

Korrupcióba keveredett korábban a zambiai játékvezető

43
0
nadia_if/ Shutterstock

Az a zambiai játékvezető, aki a Belgium – Kanada mérkőzést fújta, korábban korrupciós ügybe keveredett, emiatt felfüggesztették. A kanadai vb-meccs végéhez közeledve került ki a hír több közösségi médiás fiókra. A felhasználók találtak néhány korábbi kompromittáló információt Janny Sikazwéval kapcsolatban. 

Nem kezdődött jól Kanada számára a világbajnokság, hiszen Alphonso Davies büntetőt hibázott, majd kikaptak 1-0-ra. Összességében viszont egy szimpatikus csapat képét keltették, lelkesen és jól játszottak. A csalódottságuk viszont jogos, hiszen a zambiai játékvezető elvett tőlük egy győzelmet. Az első félidő során ugyanis több véleményes szituáció volt, ahol nem csak egy, de legalább kettő vagy három büntetőt be lehetett volna fújni Kanadának. A bíró viszont érezhetően hezitált.

A Janny Sikazwét bemutató írásunkban is kiemeltük, hogy már volt a vb-t megelőzően is nagy hibája a játékvezetőnek: „az Afrika Kupán a Tunézia – Mali mérkőzésen egy rakás hiba mellett, a 85. percben lefújta a meccset, mert elnézte az óráját, aztán újraindította a meccset, majd a 89. percben megint véget vetett az összecsapásnak, úgy hogy közben kiosztott egy piros lapot is.

Ezek után a Afrikai Labdarúgó-szövetség (CAF) eltiltotta őt, de nem eléggé korán, ugyanis korábban az afrikai Bajnokok Ligájában elődöntőben is botrányt csinált. A 2018-as sorozatban is döntő tényező volt a végső győztes kapcsán, de ekkor még nem foglalkoztak vele a CAF-nál. Azóta már dagad a botrány, de a FIFA nem éppen jó híréről ismert, valószínűleg Sikazwe folytatja a bíráskodást a vb-n. Reméljük szóltak neki az új hosszabbításos szabályról, nehogy lefújja 90 perc után a meccset.

bet365 számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek.
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org