Katarban kezdetét veszi a labdarúgó világbajnokság, ahol a házigazda Ecuadorral játszik a nyitómeccsen. Az A csoportban kiélezett küzdelem várható a továbbjutásért, így minden gólra és pontra szükség van. A hazaiak szeretnének minimum egy pontot begyűjteni az első találkozón, míg Ecuador a kötelező győzelem reményében lép pályára. 

Pontszerzés a cél Katar számára

A házigazda finoman szólva sem képvisel jelentős játékerőt, viszont mivel otthon játszanak, sokkal jobban alkalmazkodtak az időjárási körülményekhez – egész nap 30 fok feletti hőmérséklet, éjszaka is alig van hüvösebb, mint 26-28 fok -, ezért ezt akár még az előnyükre is tudják fordítani. Katar ugyanis szeretne szépen bemutatkozni a világbajnokságon, hiszen mindenki leírja őket, ráadásul a rendezés is komoly kritikákat kapott. Egy jó eredmény a válogatottól azonban fricska lenne mindenki számára.

Ahogyan azt Katar bemutatójánál említettük, nagyon sok a honosított játékos, különböző országokban születtek a jelenlegi kerettagok, többségüket a sok kritikát kapó Aspire Academy köti össze. Előny lehet, hogy a keret összes játékosa a katari bajnokságban játszik, kezdőcsapat pedig arra az Al Sadd együttesére épül, amelynél korábban Xavi volt az edző, de a spanyolos vonalat tovább tudták vinni távozása után is.

Ez érvényes a válogatottra is, ahol szintén spanyol edző van, így szinte mindenhol megtalálható a hispán lenyomat. Xavi és Javi Gracia anno egy dinamikus csapatot épített az Al Saddnál, most is hasonló játékot várnak a katariaktól a szurkolóik, de technikailag még közel sem olyan képzett ez a keret. A barátságos mérkőzéseik jól sikerültek, védekezésben javultak, de az utóbbi egy év során nem játszottak tétmeccset.

A kötelező a legnehezebb Ecuadornak

Gustavo Alfaro szövetségi kapitány a végletekig húzta az ecuadori keret bejelentését. Lehetséges, hogy ez annak is szólt, miszerint ők kezdik a vb-t a házigazda ellen, így Katarnak minél kevesebb ideje legyen felkészülni Ecuadorból. A másik ok, hogy Alfaro tényleg mindenkinek megadta a lehetőséget a vb-t megelőzően, hiszen a fiatalok beépítésében nagyon hisz. Így találta meg a középpályára Gonzalo Platát és Moisés Caicedót, védelembe pedig Piero Hincapiét.

A fiatal és sikerre éhes mag tehát adott, viszont Alfaro tudatosan megtartotta a kulcsposztokra a nagy rutinnal rendelkező játékosokat. A kapuban minden bizonnyal egy 35 éves hálóőr kezd, míg a védelembe visszatérhetett Robert Arboleda is. A 31 éves középhátvéd a hátsó alakzat oszlopa, azonban hónapok óta nem játszik egy súlyos sérülés miatt. Az Irak elleni vb-t megelőző barátságos meccsen csereként játszott 54 percet, bírta a tempót, így Alfaro számt rá.

A támadásokat segítve, Ángel Mena (34 éves) többször volt kezdő manapság a válogatottban, míg Enner Valencia továbbra is a legnagyobb sztár. Tőle várják a gólokat, de akkor sem esnek kétségbe, ha a Törökországban remeklő támadó nem talál be. A selejtezők során ugyanis valaki mindig magára tudta vállalni a gólszerzést, így alig akadt olyan találkozó, ahol Ecuador ne szerzett volna minimum egy gólt.

Mire fogadjunk a Katar – Ecuador összecsapáson?

A szorzók alapján Ecuador a favorit 2.25, viszont azt sem árt megjegyezni, hogy Alfaro együttese a vb-re való kijutást a hazai pályán elért teljesítményének köszönheti, idegenben szenvedtek, alig nyertek meccset. Most is idegenben szerepelnek, hiszen Katar a házigazda, amely hiába miniállam, minden bizonnyal minden szurkolást megkap majd a honfitársaiktól a nyitómeccsen.

Abban, hogy Enner Valencia gólt szerez 3.00, önmagában nincsen érték, viszont könnyedén benne van, hogy mindkét csapat betalál 2.05-ért. Az ecuadori védelem idegenben nem volt acélos, most ugyan visszatérhet Arboleda, de nem lehet tudni, milyen állapotban van. Katar a barátságos meccsek többségében gólokat szerzett, viszont a védelmük biztosan nem tudja majd tartani az ecuadori támadókat.

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese bufa1993

Gratulálunk, bufa1993!

A nyertes tipp: 2, Enner Valencia, 66. perc, beküldve: 2022.11.19 10:55 CET