Lobog a szélben a szélzsák, villognak egyre a lámpák, repülni hív a magas ég. Németországban már megy a rádiókban a Flugplatz, akarom mondani Reptér című szám, mert ez a világbajnokság nekik valószínűleg gyorsan véget ér. Costa Rica is nyerni jött, de mellényben megy haza. Lássuk, mire számíthatunk a Costa Rica – Németország összecsapáson.

Kaptak hetet, rúgtak egyet

Az első körben darabjaira hullott Costa Rica válogatottja, mintha minden egyes játékosuk rossz napot fogott volna ki, és a védekező stílusuk minden fontos eleme inkább gólt eredményezett a spanyoloknak. Miután megkapták azt a méretes verést, talán senki sem gondolta, hogy majd megnyerik a következő mérkőzést. Pedig ez történt, Keysher Fuller révén megszerezték a győztes gólt, de azért tegyük hozzá a japán kapus rossz megoldásai, tehát ütemtelen kijövetel, két kezes felnyúlás, kellett a gólhoz.

Keysher Fuller. Fotó: Jose Campos Rojas / Shutterstock.com

A győzelem ellenére azt gondolom, Costa Rica messze van a legjobb játékától, mert Fuller gólja is esetleges volt. Ennél ők sokkal profibban hozták eddig a keveset labdabirtoklós, és kevés támadásból hatékonyan befejező stílust. Olyan rozsdásan működik a gépezet, nyilván a japánok ellen már jobb teljesítményt nyújtottak, de nem annyira élesek és pontosak, mint legjobb tudások. Ez a világbajnokság és a rá való felkészülés nem sikerült a legjobban, a németek nyomás alá helyezik majd őket, nekem fogalmam sincs mi várható, tehát mennyire rogy össze például a hátsó alakzatuk.

Minden téren gondban vannak

Az egész világbajnoki mezőnyt figyelembe véve, tehát minden válogatott közül, a németek lőttek a második legtöbbször kapura. Csak a franciák előzik meg őket, két mérkőzés alatt 37-szer próbálkoztak, tehát a támadási kedvükkel nincs gond. A legaktívabb tüzérük Serge Gnabry, aki eddig 8-szor vette célba az ellenfelek kapuját. Ha viszont azt nézzük, hogy ebből mindössze egyetlen gólt szereztek, akkor már nem annyira hangzik jól ez a sok lövés, hiszen a hatékonyságuk meglehetősen alacsony.

Serge Gnabry – Fotó: ph.FAB/Shutterstock.com

A védelem sem működik a legjobban, a japánok elleni meccsen azért hozzá kell tenni, hogy meglehetősen kinyíltak. Ezzel aztán bejátszható üres területeket hagytak, amit kihasznált Japán. A spanyolok ellen csak egy gólt kaptak, de több komoly helyzetet is engedélyeztek nekik, szóval ott sem volt tökéletes a védelem. Az összeállítás változása azért jelzi, hogy a mester sem elégedett. Neuer sincs elképesztő jó formában, valahogy az egész német csapat olyan szétesett, amit lehet pusztán egyetlen jelentős irányító vagy húzóember össze tudna rázni.

Mire fogadjunk a Costa Rica – Németország mérkőzésen?

Hasonló kezdést várok, mint amilyen a japán – német meccs volt, beszorítják az ellenfelet a kapu elé a németek, és lesz sok lövésük is. Ez az időszak dönti majd el a találkozó alakulását és az eredményt, mert ugye ha nem zárják le ekkor a meccset, mint ahogy nem tették Japán ellen, akkor lehet keresni valója Costa Ricának. Valamelyik fél egy ponton biztosan csalódott lesz, és elkezd rugdosódni, szabálytalankodni teljesen értelmetlenül, ezért lapokra sem butaság fogadni!

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese mate2008

Gratulálunk, mate2008!

A nyertes tipp: 2, Serge Gnabry, 9. perc, beküldve: 2022.11.30 20:25 CET