Dél-Korea meglepetésre döntetlent ér el Uruguay ellen, míg Ghána Portugália dolgát nehezítette meg. A második fordulóban mindkét csapatnak javítania kéne, amelyikük itt veszít, annak valószínűleg befejeződik a világbajnokság érdemi része. A kieséstől való félelem azonban rányomhatja bélyegét a találkozóra, a taktikus Dél-Korea még feszesebb játékra törekszik majd? 

Ghána meglepett mindenkit

Az ANK és az afrikai világbajnoki selejtezők után, sok jóra nem számítottunk Ghána kapcsán. Támadásban nem voltak acélosak, elsősorban védekezésből éltek, illetve kontrákból. Portugália ellen sem változtattak a játékon, érződött, hogy ez közel sem olyan csapat, mint a 8-10 évvel ezelőtti. Akadtak hibák a hátsó alakzatban, de elől csináltak szép dolgokat, ráadásul két gólt szereztek.

A harmadik sem volt messze, ehhez kellett volna egy kicsivel higgadtabb helyzetkihasználás. Ami miatt végül nem szereztek pontot, hogy a középpályán és a védelemben óriási hibákat vétettek. Ez ilyen szinten nem fér bele, hogy méterekre elpattan tőlük a labda és nem tudnak egyenesen passzolni. A helyezkedéssel is gondok voltak, szélső védők rendre beragadtak.

Nem olyan hibák ezek, amiket pár nap alatt ki lehet javítani, viszont bőven voltak pozitívumok is. Az egyik ilyen, hogy mertek támadni, akadtak egész szépen megkompontált támadásaik. Inaki Williams sebességére, André Ayew technikai képzettségére és Thomas Partey teherbírására lehet építeni. A nagyobb gond akkor lesz, ha ezek a játékosok elől nem bírják a tempót, mert nincsen alternatíva.

Dél-Korea elfáradt

Annak ellenére, hogy 0-0-val végződött az Uruguay – Dél-Korea találkozó, nagy volt az iram, igazi taktikai csatát láthattak a nézők. Felkészült, fegyelmezett válogatottak csaptak össze, akadtak mindkét oldalon helyzetek, de veszélyesebb talán Uruguay volt. Amivel a selejtező során is meggyűlt Dél-Korea baja, azon most sem tudtak javítani, gólszerzés megint nem ment, pedig Son is pályára lépett.

A Tottenham támadója maszkban játszott, igyekezett minél többször a kapu irányába fordulni, ha nála volt a labda, de rendszerint megállították őt. A mélyebb elemzés helyett, egyetlen érdekes dologra hívnánk fel a figyelmet, ami a meccs végén történt. Alig, hogy a bíró lefújta a találkozót, a dél-koreai játékosok a fáradtságtól a földre rogytak. Son Heung-mint leszámítva, szinte mindenki elkészült az erejével.

Mire fogadjunk a Dél-Korea – Ghána összecsapáson?

Azért is írtunk a fáradtságról, mert az első mérkőzés után, nem szoktak ennyire elkészülni a játékosok az erejükkel, még akkor sem, ha megterhelő találkozó volt. Az lehet a probléma, hogy míg az európai ligák csak most kezdődtek, addig a K League (dél-koreai első osztály) október végén ért véget. Hosszú szezonon vannak túl a játékosok, így nem meglepő, ha kondit tekintve nincsenek olyan állapotban, mint a többiek.

Ez azért is veszélyes, mert mindössze nyolc Európában légioskodó játékosa van Dél-Koreának, közülük sem volt mindenki kezdő. Az afrikai játékosok taktikailag messze nem olyan képzettek, mint a dél-koreaiak, de fizikálisan jóval erősebbek, jobban bírhatják a meccs végét. Alapjáraton így hiába tűnik sokkal jobb tippnek a dél-koreai győzelem 2.60-ért, nincsen benne akkora érték. Abban viszont igen, hogy már az első meccsen is agilis André Ayew legalább egyszer eltalálja a kaput 2.12-ért.

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese flamman

Gratulálunk, flamman!

A nyertes tipp: 2, Abdul Fatawu Issahaku, 8. perc, beküldve: 2022.11.28 10:18 CET