Papírformát hoztak a brazilok az első körben Szerbia ellen, miközben a svájciak visszavontan védekezve győztek le Kamerunt. Ezúttal egymás ellen lépnek pályára, még a sérüléssel küzdő Neymar nélkül is a dél-amerikaiak az esélyesebbek!

Rengeteg brazil támadó

Az első meccsükön 2:0-ra nyertek a brazilok, az egyik góljuk egészen parádés volt, olyan igazán brazilos. Neymar lesérült az első meccsen, ezért az utolsó két csoportmeccset kihagyja, de mivel nagyon sok támadó van a brazil keretben, ezért bármennyire is fájhat akár Neymarnak vagy a szurkolóinak, pótolhatják mások, sőt egész sok megoldás van a hiányára. Amíg pályán volt a PSG sztárja, addig sem tett hozzá igazán kiemelkedő teljesítményt, ezért érdekes lesz látni, egy talán jobb és lelkesebb játékost a helyén. Jöhet például Antony a csapatba, vagy taktikai átalakítással Gabriel Jesús vagy Rodrygo, tehát közel sincs nagy gond elől.

Neymar. Fotó: Salty View / Shutterstock.com

Hátul viszont problémák merülhetnek fel, bár aligha hinném, hogy ez a csoportkörben jelentkező gond lenne. Neymar mellett ugyanis Danilo sem tud majd pályára lépni a következő két meccsen, és jobbhátvéd poszton azért nincsenek annyira elárasztva, mint támadókban. Kezdőben találhatja magát Dani Alves, aki minden idők legidősebb brazil játékosa lehet, aki pályára lép egy világbajnokságon. Nem rossz helyettes, de valószínűleg Tite is bánja, hogy nem egy kiegyensúlyozott keretet rakott össze, több szélső védővel.

Megvillant a modern foci

Érdekes volt látni, hogy egy Kamerunban született svájci góljával nyert Svájc az első körben. Embolo egyébként a gólon kívül nem igazán vétette észre magát, nem igazán próbálkozott lövéssel, cselei sem voltak és a fejpárbajokból mindössze egyet nyert meg. Taktikai okai is lehettek ennek, a svájciak nem vitték túlzásba a támadásokat, leginkább visszavontan védekezve várták a kontralehetőséget. Még a 4-2-3-1-es inkább hátra koncentráló rendszer ellenére, szükség volt a kapus védéseire, Yann Sommer 5 védést mutatott be Kamerunnal szemben, a brazilok ellen is kelleni fognak a bravúrjai.

Breel Embolo. Fotó: Marco Iacobucci Epp / Shutterstock.com

Amolyan világbajnokságokon feltűnő hős Xherdan Shaqiri, ezúttal is aktívan vett részt a játékban, ő adta a gólpasszt Embolónak. Az ő széle élt inkább, a mögött érkező védő, Silvan Widmer aktívan és veszélyesen játszott, miközben a védekezésből kivéve a részét, többször szereléssel jelentkezett. Amolyan igazi iparos, taktikus és kevés látványosságot, minimális nyíltságot tartalmazott Svájc játéka, és aligha hinném, hogy ez majd pont Brazília ellen fog változni. Nem is lenne értelme túlságosan kinyílni, ilyen offenzív erővel szembenézve.

Mire fogadjunk a Brazília – Svájc mérkőzésen?

Valószínűleg mindenkihez hasonlóan, túlértékelem a brazilok erejét, de az biztos, hogy ilyen erős támadónévsorral, és ilyen felkészült edzővel, mint Tite, simán nyerniük kellene Svájc ellen. Ha esetleg a brazil védelem hiányosságait kihasználják Shaqiriék, nem annyira jók támadásban és befejezésben, hogy többet tudjanak rúgni a braziloknál. Amikre én fogadnék, az a brazil siker és a svájci sárga lapok!

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese BvB_09

Gratulálunk, BvB_09!

A nyertes tipp: 1, Casemiro, 9. perc, beküldve: 2022.11.28 8:39 CET