Argentína bemelegítésként a világbajnokság egyik leggyengébb válogatottja ellen kezd. Szaúd-Arábia ugyan abszolválta az ázsiai zónát, de egy világbajnokság merőben más. Erősen kérdéses, hogyan állítják meg a Messi vezette Albicelestét. A szaúdiak célja az lehet, hogy elkerüljék a kiütéses vereséget, míg a dél-amerikaiaké, hogy ne legyenek sérültjeik a meccs után. 

Szaúd-Arábia elkerülné a kiütést

A találkozó kapcsán valószínűleg az lesz a legnagyobb kérdés, hogy a szaúdiak meddig állják majd az argentin rohamokat? Mert az biztos, hogy Messiék hamar eldöntenék a találkozó sorsát. Nemcsak a C csoport, de az egész világbajnokság egyik leggyengébb csapata Szaúd-Arábia. Az ázsiai zóna eredményeiből nem érdemes kiindulni, hiszen végig szerencséjük volt a sorsolással, gyakorlatilag egyenes útjuk volt Katarba.

Szaúd-Arábia nem rendelkezik klasszis játékosokkal, elsősorban csapatként bizonyítottak eddig, védekezéssel próbáltak meccseket nyerni, illetve gyors támadóikban bíztak. Ez elég Ázsiában, de egy világbajnoki mérkőzésen már kevés, főleg, mert a kerettagok a szaúdi ligában pallérozódnak, ahol azért közel sem olyan a játék tempója, mint az európai topligákban.

A válogatott elsősorban az Al-Hilal csapatára épül. A keret edzője az a Hervé Renard, aki az afrikai térségben már bizonyított (két ANK-t nyert), viszont vele bukott el 2018-ban Marokkó a vb-n úgy, hogy Irántól is kikapott. Ennek fényében nem tennénk óriási összeget arra, hogy Szaúd-Arábia brillírozni fog a tornán. Elég megnézni a felkészülési meccseiket, ahol rendszerint a döntetlen volt a fő céljuk.

Rutinból megoldja Argentína

Argentína számára kiválóan alakul eddig a világbajnokság, hiszen a felkészülés során mindenki felépült, még az az Ángel Di María és Paulo Dybala is bekerült a keretbe, akiknél sokáig úgy tűnt, hogy sérülés miatt ki kell hagyniuk a világbajnokságot. Játékra alkalmasak, az Albiceleste pedig teljes fegyverzetben várja a tornát, mi pedig részletesen ebben a cikkben írtunk a La Scaloneta csapatról.

A sorsolás is ideális, hiszen a leggyengébb ellenféllel kezdenek, akiket tényleg rutinból kell verni, majd a végén következik a papíron csoport legerősebb riválisa (Lengyelország). Argentína számára tehát minden a tervek szerint zajlik, ebbe rondíntana bele Szaúd-Arábia. Ha az elmúlt egy év folyamán figyelgettük az argentin csapat meccseit, akkor erre minimális az esély.

Lautaro Martínez – Fotó: Fabideciria/Shutterstock.com

Lionel Scaloni együttese megtanult védekezni, hatékonyan támadnak le, támadásaikat jó arányban fejezik be gólokkal. Igaz, hogy Lionel Messi továbbra is a vezér, de mellette mások is képesek átvenni a karmesteri pálcát, most már nem egy az egyben csak a PSG klasszisától függ Argentína sikere, olyan sikerre éhes fiatalok vannak a keretben, mint Lautaro Martínez és Rodrigo de Paul.

Mire fogadjunk az Argentína – Szaúd-Arábia összecsapáson?

Egyértelmű favorit Argentína, ezért a győzelmükben nincsen érték. Abban lehet bízni, hogy nem állnak meg mondjuk 2-0-nál, hanem még igyekeznek a cserék egy-két gólt beerőltetni, így jöhet az Argentína 2,5 gól felett 1.98-ért. A másik remek opció, hogy lesz tizenegyes a mérkőzés, erre 3.00 szorzót kapunk. Az argentin játékosok alacsonyak, súlypontjuk szintén alacsonyan van, csak felrúgni lehet őket, amire hajlamosak lehetnek a szaúdi védők a tizenhatoson belül.

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese Krisz

Gratulálunk, Krisz!

A nyertes tipp: 1, Lautaro Martínez, 18. perc, beküldve: 2022.11.22 10:24 CET

 
 

1 hozzászólás

Comments are closed.