A H csoport az úgynevezett halálcsoport, ahol óriási harcot várnak a két továbbjutó helyért, de mi máshogyan látjuk, mivel Uruguay könnyedén nyerhet Dél-Korea ellen. Az ázsiai országnak jelenleg egyetlen sztárjátékosa van, de közel sem biztos, hogy ez elég lesz a rendkívül erős dél-amerikaiak ellen. 

Uruguay, mint titkos esélyes

A Tabárez-éra végéhez értünk 2021-ben, ekkor még sokan aggódtak, mi lesz a válogatott sorsa, hiszen az uruguayi mester 15 éven át irányította a La Celestét. A 47 esztendős Diego Alonso kapta a szövetségi kapitányi posztot, egykori csapattársát, Darío Rodríguezt nevezte ki segédedzőnek, és a két barát sikert sikerre halmozott. A világbajnoki selejtezősorozatban szinte kilátástalan helyzetből álltak talpra.

Amikor nagyon kellett, akkor a rutinos rókák, mint Luis Suárez villantak, eldöntötték a mérkőzéseket. Időközben pedig a szakmai stáb fiatal tehetségeket épített a keretbe. Ronald Araújo, Mathías Olivera, Federico Valverde és Darwin Núnez kezdők lettek, miközben a rutinos öregeknek is jutott hely. Kiváló egyvelege lett ez a keret a tapasztalt, több vb-t megjárt klasszisoknak és a jövő sztárjainak.

Alonsóval a csapat teljesen máshogy néz ki: míg egy évvel ezelőtt kilátástalan helyzetben volt Uruguay, mostanra sikerült a megújulás. Ilyen kerettel még egy nagy világbajnoki menetelés sem elképzelhetetlen, de előbb Dél-Korea ellen kéne nyerni. Az, hogy Katarban szinte minden posztra topligás játékosaik van, akik kellő tapasztalattal rendelkeznek, rendkívül sokat segíthet, végre nem „lyukas” a középpályájuk sem, ami korábban sok gondot okozott.

Elég a sikerhez Dél-Korea legendája?

Sokszor már úgy hivatkoznak Son Heung-minre, mint a valaha volt legjobb ázsiai támadóra. Egyelőre azonban még azt is megkockáztatjuk, hogy a saját hazájában is voltak jobb csatárok nála, köztük a legendás Cha Bum-kun. Az viszont biztos, hogy Son kiváló teljesítményre képes, de nem mondanánk egyetlen vezérnek, akire lehet építeni egy komplett csapatot és egymaga mérkőzéseket dönt el.

Az sem mellékes, Son úgy érkezik Katarba, hogy sérüléssel bajlódik. A vb-t megelőzően nem volt 100%-os állapotban, titkolóztak vele kapcsolatban, továbbra sem tudni, mit is várhatunk Dél-Korea jelenlegi legjobbjától. Ez ugyanis kardinális kérdés a válogatott kapcsán, hiszen hiába a jó védekezéssel, vb-selejtezők során meggyűlt a bajuk a gólszerzéssel. Ezen pedig csak Son segíthet.

Jelenleg a Tottenham támadója arcmaszkban készül a vb-re, hiszen arccsonttörése volt. Egyes információk szerint készen áll a tornára, de más hírek szerint messze nincsen 100%-os formában. Dél-Korea nem engedheti meg, hogy minden terhet Sonra rakjanak, de rajta kívül nincsen olyan csatár, aki meccseket képes eldönteni a góljaival. Paulo Bento szövetségi kapitány célja a döntetlen lehet az első találkozón?

Mire fogadjunk az Uruguay – Dél-Korea összecsapáson?

Dél-Korea védekezése jó, mint említettük, ezzel nagy gondjuk nem lehet. A válogatott fegyelmezett, viszont váratlan megoldásokra csak az említett Son képes. Emiatt mi azt preferáljuk, hogy Uruguay szilárd védelme állja majd az esetleges rohamokat, így Dél-Korea nem szerez gólt 2.12-ért. Ezt lehet kombinálni azzal is, hogy Uruguay nyer, amire 2.63-at kapunk. Önmagában Uruguay sikerében is lehet érték 1.79-ért, ha ez a keret nagyot akar idén alkotni, szinte kötelező a győzelem az ilyen találkozókon.

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese Salvio

Gratulálunk, Salvio!

A nyertes tipp: X, Darwin Núñez, 17. perc, beküldve: 2022.11.24 1:35 CET