Luis Enrique annyira bízik a középpályásokban, hogy igazi klasszikusnak mondható csatárt nem is vitt a világbajnokságra. Meg mintha a védelem sem érdekelné, csak a labdajáratós középpálya. Costa Rica, meg olyan costa ricás!

Morata nagy teher alatt

Nem szívesen lennék Álvaro Morata helyében, mikor a spanyol válogatott pályára lép, mert a 4-3-3-as rendszerben vélhetően ő lesz a csatár posztján, amit nem tud ellátni igazán jól. Egyrészt kvalitásaiból adódóan nem annyira hatékony befejező, ezen már a szurkolók is jókat mulatnak, mémesedett a téma, másrészt Luis Enrique valószínűleg inkább a visszavont játékot kéri tőle, hogy vegyen részt a támadásépítésben, egyszerűen megfogalmazva, a passzolgatásban. Szóval ebből a helyzetből nagyon nehezen lehet jól kijönni, és nem is lehet, mert a gólokat várják tőle, de nem fog annyi és olyan fontos gólt szerezni, mint kellene. Ez a spanyolok egyik legnagyobb gondja, a gólszerzés!

Álvaro Morata – Fotó: Christian Bertrand/Shutterstock.com

Nagyon gyorsan visszaszerzik a labdát az ellenféltől, tehát a letámadásuk agresszív és hatékony, a labdajáratásuk pontos és megbízható, tehát ahogy szokták mondani róluk, a két tizenhatos között egészen kiváló módon működnek. De ahogy a gólszerzés a támadóknak, úgy az ellenfél góljának kivédekezése a védelemnek, okozhat gondokat. Nincsen már Ramos és Pique, klasszikus kemény belső védőre gondolok, helyettük labdával ügyes, nem annyira jól és agresszív védekező bekkek vannak hátul. Szóval elől-hátul gyengébb, középen vérprofi válogatott, melynek egy Costa Rica nem okozhat gondot még a problémák ellenére sem!

Időutazás a costa ricai csapattal

Valószínűleg mindenki emlékszik a 2014-es világbajnokságra, ahol Costa Rica elég nagyot ment, defenzív stílusával és akkor még nem ismert játékosaival. Rendesen időutazást mutatnak be, mert ugyan vannak fiatal focistáik, de az alapváz, a legfőbb emberek, még mindig a válogatott magját képezik. Navas a kapuban, hiába nem kezdő a PSG-ben, Celso Borges, Bryan Ruiz vagy épp Joel Campbell, mind olyan nevek, akik már bőven 30 felett, rengeteg válogatott meccsel a hátukon, még mindig ugyanazt, ugyanúgy csinálják. Az a durva, hogy ez még mindig elegendő akár a világbajnoki szereplésre, de még lehet arra is, hogy meglepjenek valakit a tornán.

Keylor Navas – Fotó: Luis Alvarado Alvarado/Shutterstock.com

Erős tipp lehet, de szerintem Costa Ricánál lesz legkevesebb a labda az egész vébé mezőnyét figyelembe véve. Nekik semmi más céljuk nincs, mint a lehető legtöbb emberrel, létszám alapon bekkelni a saját kapu előtt, aztán ha úgy van, akkor a labdaszerzésből egy nagyon hosszú passzal támadni. Például a spanyolok ellen, ahol nincs igazán klasszikus értelemben vett kemény belső bekk, még akár kapuig is érhet egy ilyen kontra. Az ilyen kósza előre vágott labdák aztán teremthetnek kaotikus helyzetet, más kérdés, hogy erre felépíteni egy teljes világbajnokságot nem annyira jó ötlet, de Costa Rica ezt tervezi.

Mire fogadjunk a Spanyolország – Costa Rica összecsapáson?

Alapjaiban nézve, van egy elől gyengébben befejező és sokat birtokló együttes, mely szembekerül egy támadást nem erőltető, inkább csak hátul bunkerező csapattal. Mi más lehetne, mint kevés gól és sok-sok meddő passzolgatás? Azt gondolom, hogy minden Costa Ricán múlik, mert a védekezéshez azért már lehet öreg lábaik vannak, a rohanáshoz pedig főleg, tehát pusztán kvalitások alapján, hatalmas különbségek vannak, amik a spanyolok oldalára billentik a mérleget. Ugyan megvannak a meglepetésre a lehetőségek, de azt gondolom egy rettentő unalmas meccsen nyernek a spanyolok.

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese todika

Gratulálunk, todika!

A nyertes tipp: 1, Dani Olmo, 17. perc, beküldve: 2022.11.23 16:58 CET