Látva Ghána tétmérkőzéseit az elmúlt időszakban, ez a meccs egy szükséges rossznak tűnik Portugália számára. Sima győzelemre lehet számítani az európai csapattól, ahol Cristiano Ronaldo gólokkal mutatkozhat be a katari közönségnek? A H csoportban ez az összecsapás akár az első helyről is dönthet!

Portugália folytatja a felkészülést

Ez a mérkőzés nyolc évvel ezelőtt még izgalmas derbi lehetett volna, de most egy kötelező győzelem Portugália számára. Fernando Santos hosszú évek alatt felépítette együttesét, szépen lerakta az alapokat. Elmondható, ez a keret már nemcsak Cristiano Ronaldóról szól, nélküle is bárkit képes legyőzni Portugália. Tudatosan építetkezett Santos, védekezés masszív, középpályán pedig kiváló játékosok vannak.

A támadójátékra a koronát Ronaldo rakhatja fel, ha elkapja a fonalat a világbajnokságon. Erre jó felkészülést jelenthet a Ghána elleni csoportmeccs. Santos mester akár azt is megteheti, hogy némelyik klasszisát pihenteti, hiszen az afrikai válogatott jelenleg annyira gyenge, hogy magabiztosan kéne hoznia Ronaldóéknak a három pontot. Előfordul, hogy aztán pont az ilyen összecsapásokból adódhatnak a gondok.

Ghána célja a tisztes helytállás

Portugália szerencséje, hogy Ghána már a vb-selejtezőkben is vergődött, gólszerzés nem igazán ment, rossz volt nézni a játékukat. Az lesz a találkozó legnagyobb kérdése, hogy a kapujuk elé leparkoltatott busz, vajon bírja-e a meccs végéig? A védelem ugyanis a támadósorhoz hasonlóan nem kiemelkedő, középpálya masszív, viszont tőlük inkább sok szabálytalanságra számítunk.

Az ugyanis evidensnek tűnik elsőre, hogy a labda nem Ghánánál lesz. Az olyan technikás portugál játékosokat, mint Bruno Fernandes vagy Bernardo Silva, fel fogják rúgni a ghánaiak. Ebből így lehet egy adok-kapok is, ahol az agresszió fog dominálni, itt minden a portugálok hozzáállásán múlik majd, mennyire mennek bele egy durvább összecsapásba. A Ghánaiaknak ugyanis más fegyvere nem igazán lehet.

A támadásaikat kezdetleges megoldásokkal építik fel, kivitelezés is ennek fényében alakul, ha szerencséjük van, akkor beakad egy távoli lövésük, esetleg egy beadásnál hibázik az ellenfél védősora, de igazán kidolgozott helyzetekre tőlük ne számítsunk. A védekezés terén sem egy Tuchel-féle Chelsea BL-győztes defenzív játék az irányadó, hanem inkább az, hogy valamilyen módon vágjuk ki a labdát a saját tizenhatosunk környékéről.

Mire fogadjunk a Portugália – Ghána összecsapáson?

Meglepő szorzót kapunk Portugália győzelmére, ugyanis 1.40 szinte ajándéknak tűnhet, mi inkább olyan 1.20 környékére tettük volna ezt. Ha ehhez a portugál győzelemhez hozzátesszük azt, hogy a ghánaiak nem szereznek gólt, akkor rögtön 1.95-ös oddsot kapunk. Ebben abszolút lehet realitás, mert Portugália védelme a legjobbak közé tartozik, valószínűleg a torna egyik leggyengébb támadósora nem hozza őket zavarba.

Cristiano Ronaldo számára egyelőre a 2022-es év nem úgy alakult, ahogyan elképzelte, viszont a kritikusoknak bizonyíthat, hiszen Ghána védelme afrikai szinten jó, de világviszonylatban nem kiemelkedő. Megszórhatja őket Ronaldo, akár egymaga eldöntve a mérkőzést, de mi Ronaldó gólja helyett 1.94, inkább Bernardo Silva gólpasszára fogadnánk, aki 73 válogatott meccsén 24 gólpasszt osztott ki (tétmeccsen: 54 meccs / 20 gólpassz). Erre egészen jó szorzót kaphatunk, 3.50-ért szinte ajándéknak tűnik, főleg, ha megint ülnek a pontos passzai, védelem mögé ívelt labdái.

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese Hajdunorbert89

Gratulálunk, Hajdunorbert89!

A nyertes tipp: 1, Cristiano Ronaldo, 31. perc, beküldve: 2022.11.24 15:15 CET