Megkezdik a brazilok a világbajnokságot, egy igazán harcos és támadó jellegű csapattal szemben bizonyíthatják első meccsükön, hogy végső győzelemre is esélyesek! Világelsőként nem meglepő, hogy a legjobb kerettel a brazilok rendelkeznek, miközben a szerbek védők terén azért hiányosak.

Tite jól kezeli a rengeteg sztárt

Olyan mennyiségű világsztár játékosa van Brazíliának, amiből két vb-győzelemre esélyes együttest is össze lehetne rakni, kezdőben legalábbis biztosan. Ezt a top favorit szerepet erősíti még a FIFA-ranglistás első helyezés, a világ és a saját szurkolók elvárása, a korábbi jogabonito életérzés, egyszerűen minden úgy áll most, hogy Brazília a legnagyobb favorit. Ezt a helyzetet a szövetségi kapitánynak a legnehezebb kezelni, hiszen a sokaságból kell olyan csapatot pályára tennie, aki jól teljesít, jól működik együtt, és meg is nyeri a meccseket. Titének ez nagyon jól megy, azt gondolom ő lehet a kulcsa egy nagy sikernek, nyilván a pályán szereplőkön túl!

Tite. Fotó: MDI / Shutterstock.com

Neymar remek formában, sérülésmentes megy egy világbajnokságra? Talán ezért is jó, hogy nem nyáron van ez a torna, legalábbis a brazilok szempontjából. Rajta kívül, ha most nem takitkázgatunk, Gabriel Jesus, Vinicius Junior, Rodrygo vagy épp Raphina, szóval nagyon erős a támadópotenciál. Ha még nem is lenne jó az alaptaktika, de jó egyébként Titének köszönhetően, de ha mégsem lenne, ezek a srácok pusztán egyéni tudásukból olyanokat kavarnának, amit kevés védelem tudna jól kivédekezni. Ez a csoportkör kicsi gondot sem fogok okozni Brazíliának, utána pedig rangadókat és nevesebb ellenfeleket is képes lesz legyőzni. A gondok elődöntő magasságában jelentkezhetnek csak egy ilyen csapatnál.

Szerbia hatékonyan támad, rosszul védekezik

Két ilyen támadóra, mint ami Szerbiának van, simán fel lehet húzni egy effektív, gyorsan támadó stílust, és ez meg is történt. Aleksandar Mitrovic és Dusan Vlahovic nagyon hatékony csatárok, jól reagálnak a szélről bejátszott beadásokra, hosszú passzokra, ha épp nem küzdenek sérüléssel. Mert hogy az utóbbi hetek, utóbbi időszak, ez esetükben erről szólt. Ha mindketten felépültek, és teljesen egészségesek tudnak lenni, akkor az ő góljaikra érdemes lesz fogadni, mert hatékonyságuk és tudásuk mellett, a mögöttük játszó középpálya remek kiszolgáló személyzet. Ráadásul jól is működik az offenzívák építése, tehát bőven bevált a három védősre váltás náluk, így kialakítva a 3-5-2-es hadrendet.

Aleksandar Mitrovic (Fotó: Marco Iacobucci Epp / Shutterstock.com)

Nem volt ritka az sem az utóbbi időben, hogy a szerbek vágtak négy-négy gólokat, svédeknek, szlovénoknak, de tavaly még a mostani házigazdának, Katarnak is gurítottak egy négyest. Ugyanakkor a hátránya is megjelenik ennek a dolognak, védők terén nincsenek annyira elárasztva, és az alap három védős rendszernél is rövid tud lenni a kispad, de pusztán a kezdő három bekk is bőven zavarba hozható. Nagy balszerencséjük szerintem, hogy a legnagyobb erényük, a hatékony támadás épp sérülés miatt lehet teljes csődöt mond, és akkor komolyat hasalhatnak a világbajnokságon.

Mire fogadjunk a Brazília – Szerbia összecsapáson?

Ez egy olyan párosítás végre, ami szerintem előzetesen is egy jó mérkőzésre tehető, végre gólokkal. Nehezen tudom elképzelni, hogy gól nélküli döntetlennel záruljon az összecsapás. Az overek felé mennék, mert az sem kizárt, hogy mindkét csapat gólt szerez, egy olyan találkozón, amit a brazilok meg fognak nyerni. Ennyi világsztárt támadót, ha épp elsőre fel is fog a gyengécske szerb védelem, akkor is a padról olyan frissítés érkezhet, amit már nem fog tudni megállítani. Neymar miatt, és úgy eleve a technikás, gyors brazil támadók miatt, a lassabban reagáló szerbeknél érdemes lehet lapokra fogadni.

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese András

Gratulálunk, András!

A nyertes tipp: 1, Richarlison, 44. perc, beküldve: 2022.11.20 11:17 CET