Sérülések hátráltatják a németek dolgát, miközben japán ügyes, de erőtlen csapatnak tűnik. Így lesz ebből a mérkőzésből egy sötétben tapogatózás előzetesen, aztán egy unalmas másfél óra valójában? Meglátjuk, tippelj, kommentelj, olvass!

Thomas Müller elnyűhetetlen világbajnok

A befejező csatár poszttal meggyűlik a baja Hans-Dieter Flicknek, egyrészt nem is találta meg az igazi embert erre a pozícióra, másrészt a sérülések is nehezítik a dolgát, leginkább a támadórészlegben. Marco Reus, Timo Werner, jöttek a sérülésekről a hírek, így aztán Flick nem tehetett mást, mint behívta Mario Götzét, és lehet hogy a vártnál nagyobb szerephez jut a fiatal Youssoufa Moukoko, aki épphogy felnőttnek mondhatja magát. De minek keresni bárkit, ha van egy Thomas Müller? Kicsit feljebb tolod a csatár mögötti posztról és meg is vagy, ráadásul ő már világbajnoknak mondhatja magát.

Thomas Müller – Fotó: Vitalii Vitleo/Shutterstock.com

Érdekes egyveleg a német együttes, Moukoko feleannyi idős, mint Neuer, és olyan megszokott nagy nevekkel már nem találkozhatunk, mint Toni Kroos vagy épp Matt Hummels. Támadásépítésben mégsem elveszettek, egész széles taktikai repertoárjuk van, és azért valaki mindig előlép nyerőemberré, gólt szerezve. Problémák viszont hátul is leledzenek, de erre nem kell jobb példa a Nemzetek Ligájánál, és hogy a magyar válogatott is bőven zavarba hozta őket. Ez talán finom megfogalmazás, a gyenge védelemre. Szóval a németek biztosan nem nyerik meg ezt a vébét, de a jövő szempontjából fontos mérföldkő lehet a generációváltás.

Ügyes és súlytalan a japánok

Ahogy a németeknek, úgy a japánoknak is vannak gondjaik csatár poszton, vagy inkább mondjuk úgy, befejező terén, ha már ez a pozíció kiveszőben van a világon. A támadások szövése egészen jól megy, remek kis játékosaik vannak, elég csak Takumi Minaminóra gondolni, vagy a széleken nyargalászó Junya Itóra. A négy védős rendszerre esküsznek, ez módosulhat 4-2-3-1-ről akár 4-3-3-ra is, de mindkét esetben fontos szerepük van a szélsőknek. Labdatartásra törekszenek alapvetően mégis, és tényleg ügyesek a középpályásaik, de mit sem ér mindez, ha nem jók befejezésben, és nincs egy igazi vezér a csapatban.

Takumi Minamino. Fotó: ph.FAB / Shutterstock.com

Fogadás szempontjából mindenképp érdekesség, hogy a második félidőkben vagy elfogynak kondiban vagy szimplán a figyelmük hagy alább, de ha kapnak gólt, illetve gólokat, akkor inkább a második játékrészben történik mindez. Volt arra is példa, hogy a félidei vezetést leadták, mely szintén feltűnő dolog, tehát hogy az első félidőkben eredményesebbek tudtak lenni az utóbbi időben. A németek meg lehet lepni az elején, erre újfent a magyar válogatott lehet jó példa! Középpályán egészen jó csapat a japán válogatott, de erőtlen és befejezésben gyenge hiányosságai révén nem hinném, hogy nagy meglepetésekre lesz képes.

Mire fogadjunk a Németország – Japán összecsapáson?

Az első félidős gólban van bőven ráció, a japán lelkesedés így vagy úgy, de eredményezhet találatot. A végeredményt illetően, azt hiszem a német győzelem sokkal valószínűbb, mint a másik két kimenetel. Ha a kisördög dolgozna bennem, lehet azt mondanám, hogy egy félidő – vége fordítás igazán jó szorzót jelenthetne, tehát félidei japán vezetés, majd német győzelem. Ez kósza ötlet, mindezt leszámítva, nekem nehezen megfogható párosítás, leginkább a japánok miatt, mert a kijutásuk sima volt ugyan, kevés góllal, de ez más szint lesz, és nem tudni hogyan teljesítenek. Egy kör után okosabbak leszünk!

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese hajnalmaya96

Gratulálunk, hajnalmaya96!

A nyertes tipp: 2, Takefusa Kubo, 44. perc, beküldve: 2022.11.22 23:21 CET