Augusztus óta regnál az új marokkói szövetségi kapitány, akinek elődje elvesztette az öltözőt. Eközben a horvátoknál rutin van minden fronton, Luka Modric például már a 2006-os világbajnokságon is szerepelt, mesterük pedig már 2018 óta irányítja a válogatottat. Érdekes összecsapás, nehéz megjósolni mi lesz!

Öregedve is erős a horvát középpálya

Habár többen is visszavonultak a horvát válogatottságtól, elég csak Ivan Rakiticre gondolni, mégis maradtak olyan nevek, akik miatt a középpálya nagyon erős. Eleve ott van Luka Modric, aki még mindig húzónév a Real Madridban, gólokat szerzett és többször előkészítő volt a spanyol bajnokságban, de a Bajnokok Ligájában is eredményes tudott lenni ősszel. Rajta kívül még ott lesz Marcelo Brozovic és Mateo Kovacic, tehát tapasztalatból nem lesz hiány a támadások alakításakor. Védelemben és támadósorban azért történtek változások a négy évvel korábbi vébéhez képest, de a magra mondhatjuk, hogy részben változatlan.

Luka Modric. Fotó: Ivica Drusany / Shutterstock.com

Spanyol betegségben szenvednek a horvátok, ez a gúnyos felvetés arra vonatkozik, hogy klasszikus, remek formában lévő csatáruk alig van. Tehát az rendben van, hogy a középpálya erős, ügyesen tartja a labdát és felépíti a támadásokat, miközben a védelem ugyan gyengébb, mint négy éve, de azért egészen jól ellátja a feladatát, viszont a csatárok eltűntek. Ivan Perisicet biztos sokan mondanák, viszont nem klasszikus támadó, így marad Andrej Kramaric, egyetlen csatárként, elég gyenge őszi szezont produkálva. Szóval a horvátok legnagyobb gondja a gólszerzés lehet, és ez egy ilyen tornán végzetes tud lenni.

Fegyelmezetlenek a marokkóiak

Nem hangzik túl jó előjelnek, ha épp egy világbajnokság előtt történik szövetségi kapitány poszton váltás, Marokkó pedig ezt hozta össze az elmúlt időszakban. Vahid Halihodzic nem jött ki jól a játékosokkal a végén, mondhatni elvesztette az öltözőt, és ezért végül a játékosok nyomására, menesztették. A legnagyobb sztárokkal volt problémája állítólag, amiből válogatott szinten is tud probléma lenni, főleg egy afrikai ország esetében, ahol szinte minden világbajnokság előtt van ilyesmi botrány. Walid Regraguit nevezték ki, aki korábban volt sokszor marokkói válogatott, tehát nem teljesen idegenként érkezik, de nagy kérdés, mit tud ennyi idő alatt összehozni. Augusztus óta csak néhány alkalommal volt például alkalma a csapattal edzeni, meccset játszani.

Romain Saiss. Fotó: Fabrizio Andrea Bertani / Shutterstock.com

Technikás támadó középpályásaik vannak, igazi cselgépek jöhetnek például a széleken fel az offenzívák során, akik gyorsak és effektívek tudnak lenni. Más kérdés, hogy a labdával ügyesen bánók, nem igazán jók befejezésben. Mondjuk úgy erőtlenek és nem annyira hatékonyak, ezért is van nagy szükség Hakim Ziyech, és a nemzetközi szinten szerzett tapasztalatára. Épp a horvátok ellen jöhet igazán jól, hogy kevésbé domináns szerepből tud azért működni a 4-2-3-1-es hadrendjük, gyors támadásépítésekkel. Ha befejezésben előrébb tudnak lépni, akkor okozhatnak meglepetéseket.

Mire fogadjunk a Marokkó – Horvátország összecsapáson?

Nekem elsőre az ugrott be a párosítás láttán, hogy mindkét csapat szerezhet gólt. Egyrészt ugye a horvátok is játszhatják saját stílusukat, és mivel a marokkói védelemnél már erősebbeket legyűrtek, ezért most sem okozhat gondot a gólszerzés. Másrészt a marokkóiak ügyes ellentámadók, technikás és gyors játékosaik révén, a kontráikkal tudnak majd veszélyeztetni. A mérkőzés esélyese mindezek ellenére Horvátország, mely mellett a szélesebb taktikai repertoár és a rutinosabb keret is szól.

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese junglefever

Gratulálunk, junglefever!

A nyertes tipp: X, Borna Sosa, 50. perc, beküldve: 2022.11.23 0:04 CET