Látva az első forduló mérkőzéseit, Szenegál számára kötelező a győzelem Katar ellen, de az ilyen meccsek sosem egyszerűek, főleg a házigazda ellen. A torna első mérkőzéséből kiindulva – ahol Katar kilátástalan játékkal kikapott -, tényleg óriási meglepetés lenne, ha Szenegál nem gyűjtené be a három pontot.

Katar, mint a leggyengébb házigazda

Akadt olyan házigazda, mely nagy meglepetésre a elődöntőig ment, de abban nagyjából egyet lehet érteni, hogy mindenki vb-szintet képviselt, akik valaha világbajnokságot rendeztek. Az a Dél-Afrika is, akiket leírtak, mert a legnehezebb csoportba kerültek, de még ott is legyőzték Franciaországot és négy pontot szereztek. Ez utóbbi a vb-rendezők leggyengébb teljesítménye.

Katar számára feladták a leckét, ugyanis az első meccs alapján az is kérdéses lesz, hogy képesek-e gólt szerezni? Az ecuadori védelem nem kiemelkedően erős, de Katar még a középpályán sem tudott átjönni ellenük, kaput eltaláló lövésig el sem jutottak a 90 perc alatt. Egyetlen igazán veszélyes kapáslövésük volt, de az is elkerülte a kaput. Ez ilyen szinten nagyon kevés.

Alapvető problémáik vannak a pontos passzokkal és a labdatartással, támadást nem tudnak felépíteni. A védelemben óriási lyukak vannak, a beívelésekkel meggyűlik a bajuk. Sebességben is gondot jelent az ellenfél szélsőinek megállítása. Ezek csupa olyan rossz hírek az első meccs után, ami Szenegál kihasználhat ellenük.

Szenegálnak ezt meg kell oldania

Az afrikai csapattól taktikus játékot vártunk, főleg Sadio Mané hiányában. Aliou Cissé együttese kontrákra rendezkedett be, fegyelmezetten védekeztek, rendre visszazártak, elérték, hogy Hollandia 84 percen át ne tudjon kaput eltaláló lövést produkálni. Igaz, hogy végül 2-0-ra kikaptak, de a hollandoknak óriási szerencséje volt, mert gyakorlatilag két helyzetből nyertek.

Szenegál viszont Mané nélkül sem vallott szégyent, okosan kontráztak a széleken, gyors játékosaik vannak. Ha őket a hollandok nem tudták megállítani – ahol kiemelkedő védők vannak -, akkor a katariaknak még annyi esélyük sem lesz. A középpálya masszív, felérnek a támadásokkal a játékosaik, a második hullámban veszélyesek. Elől Mané hiánya érezhető, de ez a meccs adhat egy kis lökést a fiataloknak, ha hamar megkezdik a gólgyártást.

Mire fogadjunk a Katar – Szenegál összecsapáson?

Az alapvető elvárás, hogy Szenegál nyer. Erre megdöbbentő szorzót kapunk, hiszen 1.64-ért fogadhatunk rá. Az is lehet, mint ahogyan a nyitómeccs esetében, megint túlpozícionálják a házigazda tudását, többet látnak bele, mint amire valójában képesek. Az ugyanis evidens az első mérkőzés alapján, hogy támadást nem tudnak vezetni, a labdát nehezen tartják meg, a védekezésben óriási gondjaik vannak.

Szenegál egy fegyelmezett csapat, akik taktikailag felvették a versenyt egy olyan rutinos rókával, mint Louis van Gaal. Katar játékosai jóformán csak szaladgálnak a pályán, szóval nem is húznánk a szót tovább, ezt tényleg csak Szenegál veszítheti el, Mané nélkül is minimum egy, de inkább két gólt szerezniük úgy, hogy egyet sem kapnak. A Szenegál győzelem + Katar gól nélkül opcióra 2.28-at adnak!

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese iamstar

Gratulálunk, iamstar!

A nyertes tipp: 2, Boulaye Dia, 30. perc, beküldve: 2022.11.25 7:08 CET