Ecuador úgy nyerte a nyitómeccset a házigazda Katarral szemben, hogy meg sem erőltették magukat, de ennél több kell majd Hollandia ellen. Louis van Gaal együttese, ha kissé nehézkesen is, de győzelemmel kezdte a tornát, innentől a csoport első helye a cél. Ehhez majd le kell győzniük a dél-amerikaiakat!

Hollandia kicentizte

Az mindent elmond Hollandia teljesítményéről Szenegál ellen, hogy a 84. percig nem volt kaput eltaláló lövésük. Ekkor jött Frenkie de Jong, aki egy kiváló beadással hozta helyzetbe Gakpót, aki nem hibázott. Addig kiegyenlített volt a találkozót, sőt, Szenegálnak voltak nagyobb helyzetei, ők álltak közelebb a győzelemhez. A semmiből jött a hollandok gólja, majd ettől Szenegál megtört, hosszabbításban kapott egy újabb pofont az afrikai csapat.

A hollandok játékába Memphis Depay hozott lendületet, addig kiszámítható volt minden. Minden bizonnyal a második meccsen már kezd a Barcelona támadója, kapuban maradni fog a válogatottban a vb-n debütáló Andries Noppert, aki kiválóan védett Szenegál ellen. Volt 2-3 nagy bravúrja, neki is köszönheti az Oranje, hogy végül nyerni tudott. A középpálya masszív, védelemben akadnak gondok, elsősorban Matthijs de Ligt oldalán.

Szintet kell lépnie Ecuadornak

Amit nyújtott a dél-amerikai ország a nyitómeccsen, az egy győzelemre elég volt, de Katar és Hollandia között óriási a különbség. A katariak nem tudnak focizni, Hollandia meg igen, de ne sarkítsunk ennyire. Louis van Gaal együttese szervezett, minőségi középpályával és védelemmel, míg a katariak hátsó alakzata egy átjáróház volt, középpályás védekezésük meg nincs is.

A házigazda agresszívan játszott, rendkívül sok hibával. Kapura egyáltalán nem voltak veszélyesek, Ecuador szinte végig uralta a találkozót. Ebből a szempontból is más lehet a hollandok elleni meccs, mert ott valószínűleg az európaiaknál lesz többet a labda. Ecuador minden bizonnyal kontrákra rendezkedik be, főleg Matthijs de Ligt sebességbeli problémáit próbálják majd kihasználni, illetve azt, hogy Dumfries gyakorta ragad fent a támadásokkal.

Ami aggodalomra adhat okot, hogy a nyitómeccs gólszerzőjét, Enner Valenciát le kellett hozni a második félidőben sérülés miatt. A találkozó utáni sajtótájékoztatón a szövetségi kapitányuk kiemelte, hogy Valencia játszani fog Hollandia ellen, nem kell aggódni. Az viszont kérdéses, hogy milyen egészségügyi állapotban lesz, hány percet tölt majd a pályán.

Mire fogadjunk a Hollandia – Ecuador összecsapáson?

A gond ezzel a találkozóval, hogy Hollandia nem volt meggyőző Szenegál ellen, míg Ecuador esetében egy fals teljesítményt kapunk, hiszen Katar minden bizonnyal a torna leggyengébb csapata. Hollandia látványosan szenvedett a támadójátékot illetően, taktikai csatában Szenegál partiban volt velük, egyéni villanások kellettek, hogy nyerjenek. Ecuador viszont taktikai szinten közel sem biztos, hogy ott áll, ahol Aliou Cissé együttese.

Ez azért is fontos, mert Louis van Gaal megfelelő változtatásokkal sokat lendíthet a hollandok játékán, így a győzelmük 1.84-ért nem rossz ötlet. Nagyobb az érték azonban a gólszerzőkben, Memphis Depay alig töltött 35 percet a pályán, így is majdnem gólt szerzett, Ecuador ellen nem elképzelhetetlen, hogy kezdőként kap 60-70 percet és betalál a dél-amerikaiak kapujába 2.50-ért.

A speciális piacok közül a kaput eltaláló lövéseknél találhatunk értéket. A csoport első helye a cél a mérkőzésen, ami egy megfontolt taktikai csatára sarkallhatja a két csapatot. Emiatt a középpályán lehet nagyobb harc, így nem számítunk sok kaput eltaláló lövésre, Hollandia három, Ecuador szintén három kaput eltaláló lövéssel abszolválta az első találkozóját, lehet érték a 7,5 alatti opcióban ezen a meccsen 1.83.

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese chabialonso

Gratulálunk, chabialonso!

A nyertes tipp: X, Cody Gakpo, 72. perc, beküldve: 2022.11.25 16:58 CET