Győzelmi kényszerben az afrikai válogatott, mely egészen látványos dolgokat hozott támadásban eddig a világbajnokságon, de eredményre nem vezetett. A dél-amerikaiak pedig már továbbjutva, bevethetnek olyan játékosokat, akik bizonyíthatják helyüket a csapatban.

Célfoci nélkül látványosan

Svájc ellen nem volt igazán hely és terület a kameruni támadóknak, így aztán a bunkeren fennakadva, szabálytalankodva, fegyelmezetlenül akadtak fenn. Nem jött ki, nem igazán láthattuk, hogy igazán látványosan is képesek tenni-venni a zsugát. Aztán a szerbek elleni meccsen már voltak terek, és amikor igazán kettészakadt a pálya, akkor többek között Vincent Aboubakar olyan cseleket és egyéni megoldásokat mutatott be, amik a látványosság mellett, veszélyt hordoztak magukban. 3 lövése volt, 4 sikeres csele és egy gólja, igai joga bonito hangulatot teremtett.

Vincent Aboubakar. Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com

Ha a két meccset nézzük, akkor azért láthatjuk, hogy a védelmük nem a legjobb és leghatékonyabb. A svájciak taktikus célfocival le tudták győzni a kameruni válogatottat, aztán a nyílt játék során a szerbek háromszor mattolták őket, mindezek után egy igazán jó és összeszedett brazil együttes azért magasabb szintet fog képviselni. Eric Choupo-Motingra ismét nagy szükség lesz, vele mindig nagyot javul minőségben a támadás, miközben a védekezésből is kiveszi a részét. Ha lesz kameruni gól, akkor fogadásnál Choupo-Moting és Aboubakar neve merülhet fel!

Jöhetnek a brazil világsztár tartalékok

Brazília már biztosan a nyolcaddöntőben van, a G csoport továbbjutási lehetőségei persze sok variációsak. A brazilok első helyen zárják a csoportot amennyiben legalább egy pontot szereznek Kamerun ellen, ez pedig bőven ad teret a változtatásra. Kevés játékperce kapott eddig például Gabriel Jesus, és ez mutatja a brazilok keretének mélységét, hogy egy ilyen játékos sehol máshol nem lenne amolyan tartalék, hanem mindig a kezdőben lenne. De pályán lehet Martinelli vagy épp Anthony, akiknek most lesz lehetőségük a későbbi kezdőkbe való bejutásra, ha igazán nagyot domborítanak.

Gabriel Jesus. Fotó: A.RICARDO / Shutterstock.com

Nem csak a keret mélysége, a mutatott játék, hanem a számok is brazilok mellett állnak! Egy statisztikákkal foglalkozó cég folyamatosan kijön esélylatolgatásokkal, és a csoportkör második fordulója után arra jutottak, hogy a brazilok esélye a végső győzelemre 27%-ra nőtt! Azért ez bőven érthető, miközben elvesztették Neymart, és volt egy rakás támadójuk, mégis Casemiro góljával biztosították be a továbbjutásukat a csoportkörből. A válogatott nagy része nyerőember hiányban szenved, elég például csak a németekre gondolni, tehát az igazán nagyoknál is probléma, ami a braziloknál bőséget jelent.

Mire fogadjunk a Kamerun – Brazília mérkőzésen?

Érdekes lesz látni, hogy a lazára váltó brazilok védelme ugyanannyira hatékony marad, mint alapesetben. Mert hogy eddig gólt sem kaptak, tehát miközben a támadást dicséri mindenki, azért a hátsó alakzat nagyon sokat tesz hozzá a sikerhez. Kamerunnak jól jönne, ha lennének egyéni hibák hátul az ellenfélnél, amik üres, befutható területeket eredményeznének. Szerintem ezt a meccset is behúzza Brazília, fogadás szempontjából pedig a kameruni lapok irányába mennék el, mert a kiesés miatt elveszíthetik a fejüket a kameruniak.

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese Experte

Gratulálunk, Experte!

A nyertes tipp: 1, Eric Maxim Choupo-Moting, 31. perc, beküldve: 2022.12.02 15:08 CET