Kezdőlap Elemzések Ki juthat tovább a G csoportból? Fogadási lehetőségekkel

Ki juthat tovább a G csoportból? Fogadási lehetőségekkel

193
0

December 2-án a katari foci-vb G-csoportjának utolsó két mérkőzését rendezik. Lássuk kinek mennyi az esélye a továbbjutásra, s ehhez milyen produkciót kellene nyújtania.

A harmadik csoportkör mérkőzései

  • Kamerun – Brazília
  • Szerbia – Svájc

G-csoport állása az utolsó forduló előtt

Név LM Ny D V RG:KG GA Pt
Brazília 3 2 0 1 3:1 +2 6
Svájc 3 2 0 1 4:3 +1 6
Kamerun 3 1 1 1 4:4 0 4
Szerbia 3 0 1 2 5:8 -3 1

Kinek mekkora az esélye a továbbjutásra a G csoportból?

  • Brazília már biztosan ott van a legjobb 16 között. Első helyen zárja a csoportot amennyiben legalább egy pontot szerez Kamerun ellen, vagy kikap, de Svájc nem nyer, illetve ha mégis, akkor ha gólarányban a dél-amerikaiak állnak jobban.
  • Svájc biztosan továbbjut ha nyer Szerbia ellen. Döntetlen esetén akkor jut tovább, ha Kamerun nem nyer a brazilok ellen. Ha mégis, akkor minden a gólarányon, vagy a rúgott gólok számán fog eldőlni.
  • Kamerun továbbjut ha megnyeri az utolsó csoportmeccset Brazília ellen, valamint kedvezően alakul a helyzet a másik csoportmeccsen is (Svájc nem nyer, illetve ha döntetlent játszik akkor ez legyen kevés gólos, pl. 0-0, 1-1 stb.).
  • Szerbia is továbbjuthat ha legyőzi Svájcot, és Kamerun kikap vagy döntetlent játszik Brazíliával. Amennyiben Szerbia és Kamerun is nyer, akkor a gólarányok fognak dönteni, vagy akár második kritériumként a rúgott gólok aránya.

Abban az esetben ha kettő vagy több csapat egyenlő pontszámmal rendelkezik a csoportköri mérkőzések lezajlása után, akkor a FIFA különböző kritériumokat használ annak érdekében, hogy eldöntse ki végez előrébb. Érdekesség, hogy a direkt mérkőzésnek kisebb az ereje, mint mondjuk az összes csoportbeli gólaránynak, de egyébként ez nem mostantól van így, ugyanis például a 2018-as foci-vb-n is ezt alkalmazták. A kritériumokról külön cikkben foglalkoztunk.

Hol folytatják a továbbjutók a kiesési szakaszban?

A csoportgyőztes a felső ágon folytatja, ellenfele december 5-én a H-csoport második helyezettje lesz, míg a csoport második helyezettje az alsó ágon megy tovább, és december 6-án a H-csoport győztesével meccsel.

Fogadási lehetőségek az utolsó csoportkör előtt

  • Svájc végez az első helyen 81.00
  • Svájc továbbjut 1.54
  • Kamerun továbbjut 30.00
  • Szerbia továbbjut 2.40

A cikkben megjelenő oddsok az Unibet irodától származnak, s az alábbi időpontban voltak érvényes: 2022 november 29., 8:00CET! Játssz felelősen! BeGambleAware.org 18+

bet365 számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek.
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org