Érdekes találkozó lehet a Hollandia – Katar, ugyanis a házigazda biztosan kiesett, míg a hollandok minden bizonnyal továbbjutottak. Lehet ezért sakkozni, hogy mi lenne a „megfelelő” eredmény. Ha csak a tudás dönt, akkor Hollandia simán nyer, reménykedünk benne, hogy semmilyen más tényező nem szól közbe! 

Hollandia sebezhető

Nem lepődnénk meg, ha a kapuscseréiről ismert Louis van Gaal az utolsó meccsen mellőzné az Ecuador ellen párszor hibázó első számú kapusát. Andries Noppert nagy meglepetésre épp a vb-n mutatkozhatott be, első meccsen kiválóan védett, másodikon azért voltak hibái, de így sem rajta múlt a holland győzelem. A döntetlen annak köszönhető, hogy Hollandia elképzelés nélkül játszott.

Megint Gakpo remeklésével szerezték meg a vezetést a semmiből – ahogyan Szenegál ellen is -, majd elkezdtek hátul passzolgatni, utána meg teljesen átadták a teret Ecuadornak. A dél-amerikaiak lesgólt is elértek, több veszélyes helyzetük volt, végül Enner Valencia révén egyenlítettek, de a győzelemtől sem volt messze. A hollandok pedig enerváltan játszottak.

Memphis Depay beállítása után annyi volt az elképzelés, hogy a baloldalon próbálják őt szöktetni, de ez sosem jött össze. Ezen kívül jobbára csak a középpályán passzolgattak céltalanul, pont úgy, ahogyan az első meccsükön is. Szerencséjük van, mert a nehezét megoldották, Katar ellen szinte biztosan nyernek, illetve a nyolcaddöntőben is könnyű ellenfél várhat rájuk, így hiába a gyengébb játék, simán bejuthatnak a legjobb nyolcba.

Katar messze a világbajnoki szinttől

Megszerezte első világbajnoki gólját Katar, de még így sem beszélhetünk arról, hogy ők tényleg vb-szint lennének. Az, hogy gólt értek el Szenegál ellen, egyetlen dolognak köszönhető: Szenegál teljesen visszavett. Érthetetlen, ahogyan 2-0 után az 50. percben visszaállt Aliou Cissé együttese, mintha vége lenne a mérkőzésnek. Óriási hiba, gyakorlatilag magukra húzták a házigazdát.

Katar élt a lehetőséggel, egyre bátrabban játszottak, előbb kaput eltaláló lövést produkáltak, majd jött a gól. Azonban, amint Szenegál magasabb fokozatra kapcsolt, a házigazda szétesett, rögtön kaptak egy újabb gólt. A katari védelem rendkívül instabil, ha az ellenfél kicsit komolyabban letámad, akkor egyből zavarba jönnek, de a középpályás támadásépítés is gyenge.

Mire fogadjunk a Hollandia – Katar összecsapáson?

Önmagában a holland sikerben semmi érték, ahogyan abban sem, hogy mondjuk 2-3 góllal nyernek. Ahogyan tették azt Ecuador ellen, úgy visszahúzódhatnak előny tudatában Katar ellen is a hollandok, ez pedig akár egy katari gólt is hozhat. Láthattuk, zavarba lehet hozni a hátsó alakzatukat. Van azonban egy „biztosabb” tipp, illetve kettő, mert a gólszerzőkben gondolkodunk.

Memphis Depay az első meccsen 30 percet kapott, második már egy félidőt, Katar ellen valószínűleg kezdeni fog. Minden bizonnyal 60-70 percet játszik, Louis van Gaal is úgy sakkozik, hogy az lesz a végső felhozó meccs Depay számára. A Barcelona támadója motivált, Katar jobbszárnya pedig még a szokottnál jobban is sebezhető, nem lepődnénk meg, ha Depay gólt szerezne 1.91.

Cody Gakpóval szemben rengeteg kritika sorakozott: lehetséges, hogy a holland bajnokságban szórja a gólokat és gólpasszokat ad, de a nagyobb meccseken nem megy neki. Gakpo rendkívül motiváltan érkezett Katarba, aminek meglett az eredménye, két meccs és két gól, legjobbja a hollandoknak. Gyakorlatilag rajta múlik, betalálnak-e az ellenfél kapujába, ezért is érdekes, hogy 2.55-ért adják a gólját.

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese Lampard77

Gratulálunk, Lampard77!

A nyertes tipp: 1, Cody Gakpo, 12. perc, beküldve: 2022.11.28 22:48 CET