A csoportból való továbbjutás a cél az Ecuador – Szenegál mérkőzésen, aki nyer, az akár még a csoport első helyén is végezhet! A döntetlen nem fér bele egyik nemzetnek sem. A dél-amerikaiaknak azonban jó pár problémával kell szembenézniük, így Szenegál előtt megnyílik az út, hogy egy győzelemmel odaérjenek a nyolcaddöntőbe!

Szenegál elaludt

Érthetetlen volt, amit Katar ellen művelt Szenegál. Olyan védelmi hibáik voltak, amiket ilyen szinten nem lehet megtenni. Az egy dolog, hogy 2-0-ra vezettek, de az 50. perctől teljesen visszavettek, átadták a kezdeményezést Katarnak. A házigazda élt is ezzel, gólt szerzett, ez kellett Szenegálnak, hogy felpörögjön, utána már náluk volt a labda, rögtön megszerezték a harmadik találatukat.

Az viszont érződik, hogy az afrikai csapat támadójátéka kezdetleges, abban bíznak, hogy a támadóik lefutják az ellenfél védelmét. A másik megoldás a pontrúgások, illetve egy-egy nagy átlövés. Sadio Mané rendkívüli módon hiányzik ebből a csapatból, vele tudott szintet lépni ez a válogatott, de Mané kihagyja a vb-t. A továbbjutást ennek a keretnek kéne megoldania, erősen kérdéses, hogy hogyan.

A döntetlen nekik nem jó, csak a győzelemmel jutnak tovább. Aliou Cissé ugyan kiváló motivátor és jó taktikus, de ha a játékosai nem tudják megfelelően kihasználni a helyzeteiket, ő sem tehet semmit. Arról pedig sűrgősen le kéne szokniuk, hogy ennyire átengedik a teret az ellenfélnek. Ecuador ellen ez nem fog beleférni, ha ezt megcsinálják, szinte biztosan kiestek.

Elég egy pont is Ecuadornak

A csoport legjobbja eddig Ecuador, ami a mutatott játékot illeti. A dél-amerikaiak pörgősen játszanak, dinamikusan vezetnek támadást és gyors az átmenet a védekezés és kontrák között. Amint megvan a labda, már egyből nézik, kit lehet indítani, nincs megállás. Az ellenfél tizenhatosa környékén bátran mernek lőni és cselezgetni, szóval jól játszottak. Mi a gond?

Az, hogy Enner Valencia már az első meccsen is megsérült, jegelni kellett a lábát. A második találkozó előtt sem volt 100%-os, majd a hollandok lerúgták, így hordágyon kellett levinni. Utána sántikált, valószínűleg megint összedrótozzák, ugyanis csak ő tud gólt szerezni a csapatból. Ecuador legutóbbi hat találata az ő nevéhez fűződik a világbajnokságokon.

Mire fogadjunk az Ecuador – Szenegál összecsapáson?

Jelen helyzetben Szenegál játszik jobb focit, viszont erősen kérdéses Valencia állapota. Az érződik, hogy ő a vezér, akire támaszkodnak, ha gólokról van szó. Nem lehet tudni, hogy a harmadik meccsre mennyit kell javítani a helyzetén, illetve egyáltalán edzhet-e a társaival? Az sem szabad elfelejteni, hogy az ecuadori középpályás, Sebas Méndez eltiltás miatt kihagyja a sorsdöntő találkozót Szenegál ellen. Ezek alapján Szenegál esélyei jelentősen megnövekedtek, de láthattuk őket játszani.

Ahogyan fentebb fejtegettük, nem jó a támadójátékuk, védelmük pedig egyik meccsen sem bírta ki bekapott gól nélkül. Ez kockázatos meccs lehet úgy, hogy Ecuador a leginkább támadószellemű csapat a csoportban. Rizikós tipp, de érdemes lehet a 2,5 gól feletti opcióban gondolkodni, mert a 2.40-es szorzó rá kecsegtető. Ennek oka a következő: Szenegál nem védekezhet, mindenképp támadniuk kell. A védelmük így kinyílik, Ecuador pedig már többször megmutatta ezen a vb-n, hogy képesek kiváló kontrákra.

Ha Szenegál gólt szerez, valószínűleg ráülnek az 1-0-ra, ők állnak be kontrákra, szélvészgyors támadóik pedig előbb vagy utóbb betalálnak. Ha ecuadori szempontból 0-2 az állás, akkor még inkább küzdeni kell. Ha Ecuador egyenlítene? Megint kezdődne minden elölről, ráadásul a dél-amerikaiak mehetnének a csoport első helyéért is. Emiatt, mivel mindkét oldalon gyors támadók vannak, akik „lerohanják” az ellenfelet, dinamikus meccset és sok gólt várunk, hiába nagy a tét!

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese Rwilla

Gratulálunk, Rwilla!

A nyertes tipp: 2, Ismaïla Sarr, 19. perc, beküldve: 2022.11.29 6:17 CET