Két jól támadó együttes összecsapásán egyszerűen lenniük kell góloknak. Anglia remekül kezdte a világbajnokságot, miközben az USA csalódott. Vezettek és ügyesen védekeztek Wales ellen, de végül nem tudták megnyerni az első meccsüket.

Saka kiváló teljesítménye

Ha pusztán a számokat nézzük, akkor Bukayo Saka háromszor próbálkozott lövéssel Irán ellen, ebből két gólt is szerzett! Volt sikeres csele, szerelése és még kulcspasszot is adott, kiváló teljesítmény. Remekül helyezkedett, mint ahogy a többi támadótársa, a védelem mögé tudtak kerülni, míg középre a beadások pontosan jöttek, a játékosok pedig szinte mindig tudtak fejelni. A hatékony támadásbefejezés egy félidő alatt lezárta a találkozót, aztán a másodikban egyfajta örömjáték következett, a fellazult iráni bunkert szétbombázva.

Buyako Saka. Fotó: Marco Iacobucci Epp / Shutterstock

A nagyarányú győzelemhez kellett az ellenfél is természetesen, az angol védelem kicsi nyomásra azért rögtön hibázott. Kaptak két gólt Irántól, nem igazán mérvadó nyilván, a mérkőzés alakulását figyelembe véve, de a védelem közepe és Pickford a kapuban sem tűnt igazán magabiztosnak. Az irániak nem olyan gyorsak és technikásak, mint az amerikai támadók, akik ráadásul többféle stílusban képesek feltörni védelmeket, sőt labdatartásra is képesek. Ezúttal tehát minőségi támadásokat kell majd kivédeniük, az angol védelem számára talán most kezdődik el igazán ez a világbajnokság.

Lefújhatták volna az első félidőben az USA – Walest

Az első félidő alapján az Egyesült Államok jobb csapatnak tűnt, mint Wales, és ennek kapufa és gól formájában nyoma is volt az eredményjelzőn. Amerika számára az lett volna ideális, ha egy félidő az egész meccs, mert a walesi rutin végül kibrusztolta magának a döntetlent, sőt még a győzelemre is volt ziccerük, ami kimaradt végül. Pulisic nagyon akart, de eleinte pontatlan volt, aztán mikor belemelegedett, gólpasszt osztott ki a higgadt befejező Timothy Weah irányába. Ügyesek voltak a támadóik az elején, ez mindenképp bizakodásra adhat nekik okot.

Christian Pulisic. Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com

Végig azt éreztem, hogy a walesi rutin, csibészség vagy ki tudja mi a jó szó rá, legyűri az amerikai lendületet. Volt a találkozón egy olyan időszak, mikor csak aprították egymást a felek, pedig akkor épp a második gól megszerzésén kellett volna ügyködnie Pulisicéknek. A lefújást követően az edzőjük elmondta, hogy fizikálisan estek vissza, ugyan voltak lehetőségeik kontrákra, már nem volt meg az az erő, mint az első félidőben. Ez azért komoly gond lehet Anglia ellen, sokkal fiatalabb és jobb fizikális állapotban lévő támadókkal kell szembenézniük, mint a szinte végig sétálgató Bale, aki még így is össze tudott hozni egy büntetőt.

Mire fogadjunk az Anglia – USA összecsapáson?

Angliának jobb csapata van, komplexebb támadásban és nagyon jól hangoltak, ami pedig a befejezésekhez szükséges magabiztosságot meghozhatta. Nincs könnyű helyzetben az USA, mert jó eséllyel Wales megszerzi a három pontot Irán ellen, és az utolsó körre egy tartalékosabb Angliát kaphat, tehát győzelmi kényszerben lép pályára az amerikai együttes. Fogadás szempontjából nekem a mindkét csapat szerez gólt tetszik, mert az angol védelem mattolható, miközben az angol támadók simán betalálhatnak, egy fáradó USA-nak biztosan.

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese robmiller

Gratulálunk, robmiller!

A nyertes tipp: X, Josh Sargent, 21. perc, beküldve: 2022.11.25 18:04 CET