Kezdőlap Foci-vb hírek Kane és Bale azonnali sárga lapot kockáztat, ha „OneLove” karszalagot visel –...

Kane és Bale azonnali sárga lapot kockáztat, ha „OneLove” karszalagot visel – FRISSÍTVE

42
0

Az angol és a walesi csapatkapitányok, Harry Kane és Gareth Bale azonnali sárga lapot kaphatnak, ha a „OneLove” karszalagot viseli a  katari foci-vb mérkőzéseken.

Kane és Bale azon hét európai nemzet kapitányai között szerepel, akik a szivárványos karszalag viselését tervezi egy olyan országban, ahol az azonos neműek kapcsolatát kriminalizálják. A labdarúgó-szövetség ma reggel tárgyal a többi európai országgal, akik szeretnék, ha a kapitányaik viselnék a karszalagot.

A FIFA-val is folynak tárgyalások, de egyelőre nincs megoldás, miután a vasárnapi dohai, feszült hangulatú találkozón (ahol szóba került a sárga lap fenyegetése) nem született kompromisszum. A FIFA szabályai szerint a játékosok csak a FIFA által engedélyezett felszerelést viselhetnek és a szabályok megszegése általában 10.000 euró körüli bírságot von maga után.

Szombaton a FIFA bejelentette saját karszalag-kampányát, amely a torna minden egyes szakaszára olyan üzeneteket tartalmaz, mint a „Save The Planet”(Mentsük meg a bolygót) és a „Football Uniting The World”(A foci egyesíti a világot).

Az egyik lehetséges kompromisszum az lehet, hogy a játékvezetők által viselt  „No Discrimination”(Nincs diszkrimináció) karszalagot ajánlják fel a csapatkapitányoknak is, amelyek eredeti terv szerint csak a negyeddöntőben kerültek volna használatra.

Kane a vasárnapi sajtótájékoztatón a következőket mondta:

„Azt hiszem, csapatként, stábként és szervezetként világossá tettük, hogy mi igenis szeretnénk viselni a karszalagot. Tudom, hogy az FA jelenleg a FIFA-val tárgyal, és biztos vagyok benne, hogy a holnapi meccs idejére meglesz a döntésük. De igen, azt hiszem, világossá tettük, hogy viselni akarjuk.”

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye a sárga lappal való nyilvánvaló fenyegetésekről, Southgate így nyilatkozott:

„Semmit sem tudok hozzátenni ahhoz, amit Harry mondott. Tudom, hogy folyik néhány beszélgetés. Azt hiszem, több európai ország is megszólalt. Világossá tettük az álláspontunkat, így remélhetőleg minden megoldódik a meccs előtt”.

Frissítés: Mégsem lesz OneLove karszalagozás

A legutóbbi információk szerint a hét nemzet képviselői lemondtak arról, hogy a „OneLove” karszalagot használják. Jamie Carragher szerint rossz döntés volt, főleg annak tudatában, hogy a FIFA sárga lappal fenyegette a csapatkapitányokat, ha ezzel a szalaggal lépnek pályára.

A döntés három órával az angol – irán összecsapás előtt született meg.

A képviselők elmondásai szerint a pénzbüntetést bevállalták volna, viszont a játékosokat nem szeretnék kitenni extra kockázatoknak.

bet365 számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek.
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org