Kezdőlap Foci-vb hírek Kamerunban született svájci lőtt gólt Kamerunnak

Kamerunban született svájci lőtt gólt Kamerunnak

44
0

Tipikusan modern focis jelenetnek lehettünk szemtanúi a világbajnokságon, amikor a Svájc – Kamerun mérkőzésen Breel Embolo gólt szerzett, melyet aztán nem ünnepelt meg!

Az öröm elmaradásának oka a nemzetiségekhez köthető, ugyanis Breel Embolo kameruni születésű, Yaoundéban látta meg a napvilágot. Kamerun fővárosában éltek egészen Embolo 5 éves koráig, utána költöztek Franciaországba. Édesanyja ott találkozott későbbi férjével, egy svájci férfivel, és így együtt tovább bútoroztak Bázelbe. A svájci állampolgárságot 2014-ben kapta meg Embolo, addigra már a svájci U16-os válogatottban pályára lépett.

Haladt előre a ranglétrán, és 2015. márciusában már a felnőttek között is debütált, azóta pedig 60-szoros válogatottnak is mondhatja magát. Saját sorsából inspirálódva, 18 évesen létrehozta az Embolo Alapítványt, mely menekült gyermekeken próbál segíteni Svájcban. Most pedig a világbajnokságon az a furcsa helyzet állt elő, hogy szülőhazája, Kamerun ellen, győztes gólt szerzett, amit nem ünnepelt meg a pályán.

bet365 számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek.
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org