Nagy meglepetésre végül Brazília – Dél-Korea nyolcaddöntőt rendeznek, reménykedünk benne, hogy szimplán a játéktudás dönt majd a továbbjutásról. Dél-Korea továbbjutása kapcsán többen is a 2002-es botrányos vb-t említik meg, amit akkor épp Brazília nyert. Neymar játékára továbbra is kevés esély mutatkozik, de mire mennek nélküle a brazilok?

Dél-Korea lerohanta a mezőnyt

Rendkívül lelkesen és fegyelmezetten játszik a dél-koreai válogatott, beérett Paulo Bento munkája. A portugál szakember épp hazája ellen nem ülhetett a kispadon, de eltiltása lejár, így a nyolcaddöntőben már a pálya mellől segítheti csapatát Brazíliával szemben. Szükség is lesz rá, mert annak ellenére, hogy legyőzték Portugáliát, nem játszott jól Dél-Korea a csoportmeccsek alatt.

Fegyelmezetten védekeztek, volt koncepció, de sok esetben csak nagy szerencsével tudtak gólt szerezni. A pontrúgásokra támaszkodtak, illetve Son Heung-min sebességére, ez utóbbi döntötte el végül a továbbjutásukat. Fantasztikus egyéni kontrát vezetett a Tottenham támadója, végül pont jó időben ugratta ki társát, aki eldöntötte a meccset. Ez az, amit mindenki látott, mi az, amire érdemes még figyelni?

Dél-Korea védői nagyon sok fejpárbajt nyernek, szóval Brazíliának felesleges ívelgetni. Az sem mellékes, hogy nem klasszikus lesre állítással próbálkoznak, hanem inkább betömörülő védelmük van, viszonylag kevés szabálytalanságot csinálnak, ellenben jól helyezkednek. Egyéni kvalitások minimálisan használják – nincsen cselezgetés -, ellenben hosszú indítások bőven akadnak, illetve lapos rövid passzok is, annak ellenére, hogy csak 45-50%-ban birtokolják a labdát.

Nincs Neymar, de Tite nem aggódik

Ha Brazília nem jut el ezen az ágon minimum az elődöntőig, az óriási szégyen lesz, tudják ezt a játékosok is. A valóság pedig az, hogy erre minden esély megvan, hiába kerültek nagyon könnyű ágra (Dél-Korea, Japán és Horvátország). Igazán meggyőző mindössze a szerbek elleni második félidőben volt Brazília. Neymar nélkül kissé súlytalan a csapat, bár vannak jó egyéni teljesítmények, de csapatként nem funkcionál jól a Selecao.

Nincs meg az a küzdeni akarás sem, ami mondjuk Dél-Koreát jellemzi, viszont az előnyük az, hogy bármikor képesek 5-10 perc alatt eldönteni a meccset. Ezért is nehéz elemezni Brazília játékát, mert a végletek jellemzik őket, ahogyan egy évvel ezelőtt a Copa Américán is. Ott is a csoportban magabiztos győzelmeket hoztak, majd az egyenes kieséses szakaszban döcögött a szekér.

Egyáltalán nem fekszik nekik, ha az ellenfél stabilban védekezik és mellé még hatékony kontrákat is képes vezetni. Ez most hatványozottan igaz lesz, hiszen Dani Alves Dél-Korea ellen nem tartható fent, Éder Militaónak pedig nem ez a klasszikus posztja. Ha Brazília szélső védői nem tudnak biztonságot adni a csapatnak, akkor a támadóik játéka sem lesz magabiztos.

Mire fogadjunk a Brazília – Dél-Korea összecsapáson?

Amikor ez a cikk készül, akkor még nem tudni, ki vezeti a mérkőzést, mindenesetre az biztos, hogy a két legkevésbé durva csapat találkozik egymással. Abban bőven lehet ráció, hogy nem lesz 4,5 büntető lap felett mérkőzés, hiszen mindkét válogatott keveset szabálytalankodik és kevés lapot kap. Erre 1.53-as szorzót kapunk, kicsit bátrabbak próbálkozhatnak a 3,5-es határral és egy underrel 2.06-ért.

A brazil kaput eltaláló lövésekben akkora érték nincsen, viszont Dél-Korea játékosai meglepetést okozhatnak. Szinte minden meccsen próbálkoztak, Cho Geu-sung kifejezetten aktív volt. Az ő esetében már egy kaput eltaláló lövéssel is 2.60-as szorzóra csapathatnánk le, de ha kétszer próbálkozik szimplán kapura lövéssel – ami nem találja el a kaput -, akkor azzal is behúzhatunk egy 2.50-es szorzót. Cho eddig átlagban majd két kaput eltaláló lövéssel és három kapura lövéssel „operált” a csoportmeccseken.

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese Yvcsy

Gratulálunk, Yvcsy!

A nyertes tipp: 1, Vinícius Júnior, 18. perc, beküldve: 2022.12.03 16:00 CET