Csapatleírásainkban egész jól ráéreztünk, hogy Anglia a negyeddöntőig eljuthat, ráadásul sok gólt szerezve tették mindezt. Magabiztosnak tűnik Franciaország is, miközben sérülések nehezítik még a torna alatt is a dolgukat. Klasszikus párosítás!

Nincs szerencséjük a sérülésekkel

A torna előtt folyamatosan dőltek ki a francia sztárok, Pogba és Kanté nem került a keretbe sem, aztán Benzema jött a sorban, majd a torna alatt Hernandez sérült meg az ausztrálok elleni találkozón. Ha mindez nem lenne elég, Kylian Mbappé kihagyta a franciák nyílt edzését néhány nappal a szombati, Anglia elleni világbajnoki negyeddöntő előtt. Vezeti a góllövőlistát, nagyon fontos láncszeme a gépezetnek, ezért minden apró momentum körülötte érdekes, pedig az is benne a hírek szerint a pakliban, hogy mindössze egyéni edzésterv miatt nem vett részt azon a bizonyos tréningen.

Kylian Mbappé
Fotó: Shutterstock.com/ph.FAB

Amikor teljesen komolyan vette a meccseket a francia válogatott, akkor a 4-2-3-1-es rendszerben a támadópotenciál miatt tudott meccseket nyerni. Erre utalnak az eredmények. Mindig kaptak eddig gólt, minden egyes eddig ellenfelük egyszer tudta őket mattolni. Amikor a legjobbjaik pályán voltak, jött is a gólfesztivál francia részről. Giroud is nyerőemberré tud válni, rekorder is lett nemrég, illetve Mbappé is tudja hozni a meccseket. Ez nagy fegyvertény, ráadásul a mögöttük lévő középpályások mindegyike több gólpassznál jár.

Problémák az angoloknál is

Bukayo Sakáékra nagy panasz nem lehet eddig, ha pusztán az eredményeket nézzük. Három meccset is lehoztak kapott gól nélkül, rúgtak egy rakással Iránnak, kapott hármat tőlük Wales és Szenegál. Igazából nem okozott nagy törést nekik, hogy Raheem Sterling hazament a nyolcaddöntő előtt, mert fegyveresek törtek be házába, miközben családja otthon tartózkodott. Felmerült sérülés is, Callum Wilson edzéseket hagy ki, az eddig leginkább csereemberként funkcionáló játékos egy gólpassznál jár.

Bukayo Saka – Fotó: ph.FAB/Shutterstock.com

Az angoloknál szintén elmondható, hogy több nyerőember villant eddig, Saka és Rashford három találatnál járnak, talán nem ezt vártuk, de közben Kane pedig előkészítésben jeleskedik. Néha olyan érzése lehet az embernek, hogy elképzelés nélkül játszanak, majd jön egy olyan periódus, amit nagyon megnyomnak, és ez elegendő volt eddig a győzelmekhez. Nagy kérdés számomra, hogy a visszaeső teljesítményt a találkozók alatt, mennyire használják majd ki a franciák.

Mire fogadjunk az Anglia – Franciaország mérkőzésen?

Első gondolatunk simán az lehet, hogy bizony két ilyen jól támadó válogatott, szórakoztató és gólzáporos mérkőzést hozhat majd össze. A fogadóirodák nem így látják, a legalább 3 gólra, tehát a 2.5 over lehetőségre 2-es oddsot adnak mindenhol. Szerintem ugyan óvatosak lesznek a felek, és a taktikai harc dominálhat, de lesznek olyan periódusok, amikor a védelmek nem lesznek a helyzet magaslatán, amit ilyen támadók simán kihasználhatnak. Az angolok ugyan eddig jól meneteltek, de a francia együttes jobbnak tűnik, ezért az ő továbbjutásuk várható!

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese LosGabos

Gratulálunk, LosGabos!

A nyertes tipp: 2, Kylian Mbappé, 34. perc, beküldve: 2022.12.10 13:13 CET