A csoportok kisorsolása után még azt lehetett gondolni, hogy a Tunézia – Franciaország meccsnek lehet még komoly tétje. Ez nem így van, ha a franciák azt a játékot hozzák, amit eddig, akkor itt csak az lesz a kérdés, hogy kiütik-e az ellenfelüket? Tunézia látványosan visszaesett a második csoportmeccsre, komoly javulás kéne tőlük. 

Mbappé egyedül megoldja

A PSG klasszisa, Kylian Mbappé motivált, ez pedig eléggé rossz hír az ellenfeleknek. Érződik rajta, hogy bizonyítani akar, hiszen a PSG-nél kritikák sora érte őt. Nem elégedne meg annyival, hogy megnyerik a vb-t, ő akar lenni a világbajnokság legjobbja és gólkirálya. Folyamatosan kéri a labdát a többiektől, ha kell, egyedül végigviszi a kontrát, hiába várják középen a labdát.

Ausztrália és Dánia ellen ez bevált, három gólt szerzett összesen, de szerintünk még maradt benne jó pár találat. A francia támadószekció nagyon gyors, Dembélé és Mbappé foghatatlan, de ott van a padon Coman is, akit szintén nehéz megállítani. A baloldalon a Mbappé – Hernández kettős kiváló, nincs rájuk ellenszere a csapatoknak. Giroud, ha nincsen formában, akkor jön egy másik futógép, Thuram a helyére.

Fizikálisan nagyon erős a francia válogatott, gyorsan játszanak, ráadásul a kezdőből 6-7 játékos kiemelkedő szinten tud védekezni. Mivel összességében a csapatvédekezés így sem kiemelkedő, ezért fontos, hogy egyénileg megoldják a nehezebb helyzeteket, Griezmann is visszazárjon, labdákat szerezzen. A franciák eddig a vb-n az egyik legjobb produkciót tették le az asztalra, Tunézia ellen már nincsen sok tétje a meccsnek.

Tunéziától ez nagyon kevés lesz

A galloknak megvan a csoport első helye, Tunézia meg azért küzd, hogy egyáltalán legyen esélye a továbbjutásra. Az, hogy Ausztrália ellen 70. percet kellett várni az első kaput eltaláló lövésükre, mindent elmond róluk. Sokkal többet vártunk tőlük, de nincsenek olyan támadóik, akikkel hatékony offenzív játék megvalósítható lenne. Az első meccs után Laidounit magasztaltuk, de a másidik ő volt a mezőny leggyengébbje.

El is engedjük a vele kapcsolatos fogadásokat, hiszen egyelőre még az is kérdés, hogy Tunézia megúszhatja-e a kiütéses vereséget. Az ausztrálok, ha kicsit pontosabbak befejezés terén, akkor 2-3 gólt rúghattak volna nekik. A franciák támadójátéka az egyik legjobb a vb-n, Dembélé – Mbappé kettőst a széleken nem fogják tudni tartani, így csak idő kérdése lesz, mikor találnak be a gallok.

Mire fogadjunk a Tunézia – Franciaország összecsapáson?

Még mindig megdöbbentően magas Kylian Mbappé góljára kínált 2.12-es szorzó, reálisan ennek valahol 1.60 környékén kéne lennie. Minden csak azon múlik, hogy Deschamps pihenteti-e a világsztárját, ha nem, akkor ennek a tippnek jönnie kell, mert a Hernández – Mbappé duó szét fogja szedni Tunézia jobboldalát. Az afrikaiak próbálkoznak majd lesre állítással, így a francia 1,5-es határ jó lehet overre 1.73-ért.

Azon sem lepődnénk meg, ha Tunézia belendülne a szabálytalanságot tekintve, főleg akkor, ha elúszni látszik a továbbjutás. A franciákkal amúgy sem feltétlenül kiváló a kapcsolatuk, így kissé alacsonynak érezzük a 12,5-es határt, jöhet itt is az over 1.83-ért (a tunéziai játékosok az ausztrálok ellen 16 alkalommal szabálytalankodtak). Amiben még lehet érték, hogy a rendkívül agresszívan védekező Ali Abdi szabálytalansági 1,5 felett lesznek 2.17-ért. Abdi oldalán lesz Dembélé (és majd Coman), nem valószínű, hogy hagyja őket cselezgetni.

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org