Nem elég csak szimplán nyerni a szerbeknek, miközben a svájciak ellen teljesen kinyílni életveszélyes. Kedvezőtlen a helyzetük szomszédainknak, legvalószínűbb a kiesésük, miközben Svájcnak egyszerű a képlet, nyernek és továbbjutnak.

Biztos megoldás a svájci győzelem

Nézzük mi is a helyzet a csoportban! Svájc továbbjutása biztos, ha megnyeri a Szerbia elleni találkozót. Döntetlen esetén már figyelni kell a csoport másik meccsét, Kamerun nem nyerhet. Kamerun győzelme a szerbeknek sem jó, hiszen így akár a gólarányt is lehet majd figyelgetni. A továbbjutási lehetőségekből sok van, de az biztos, hogy a szerbeknek is kell a győzelem. Ha már figyelembe vesszük a játékstílusokat is, akkor viszont nem olyan egyszerű a szimplán csak támadó hozzáállás.

Xherdan Shaqiri – Fotó: Alizada Studios/Shuterstock.com

A mérkőzés elején még nem szabad teljesen letámadni a szerbeknek, tehát a 3-4-2-1-es rendszerben a szélsők a 4-es középpályán, kénytelenek lesznek óvatosan előre mozogni, és inkább hátrafelé figyelni. Minden üresen hagyott terület, és létszámbeli hiányosság a svájciak góljára ad lehetőség, akik lényegében erre próbálják mindig rávenni az ellenfelet, visszazárt védekezésükkel. A svájci 4-2-3-1-es taktikában eleve több védő van, mint a szerbeknél, de a középpálya is erősen defenzív.

Erős mezőnyjáték, lapokkal

Az elején ha nem lesz gól valami hiba okán, akkor bizony erős mezőnyjátékot fogunk látni, mondhatni fizikálisat, sok ütközéssel, akadozó játékmenettel. Ez mindenképp jól jöhet a lapokra vagy szabálytalanságok számára fogadóknak. Eddig a tornán a svájciak a 8. legtöbbet faultolók, míg a szerbek a 14. legtöbbet szabálytalankodók, érdekesség, hogy Akanjiék ügyesebben csinálják a kemény belépőket, hiszen kevesebb sárgát kaptak eddig, mint aktuális ellenfelük.

Manuel Akanji – Fotó: Marco Iacobucci Epp/Shutterstock.com

Magassági fölényben vannak a szerbek, az átlagmagasságban 6 centivel verik a svájciakat, és ez a pontrúgásoknál, illetve beadásoknál mindenképp jól jöhet. Mitrovic egyforma magas a két svájci belső védővel, és bizony nagyon jól is szokott fejelni, de ebből a fajta játékból nem igazán tudtak helyzeteket kialakítani a szerbek. Miközben a defenzív visszahúzódásból támadást indító Shaqiriék sem tudnak igazán sok helyzetet kialakítani, ha létszámban ennyire sokan vannak hátul.

Mire fogadjunk a Svájc – Szerbia mérkőzésen?

Nagyon úgy tűnik előzetesen, hogy döntetlenhez közeli ez az összecsapás, leginkább a svájciak biztonsági játéka miatt. Ehhez a szerbeknek is alkalmazkodni kell, és mivel tisztában vannak a saját hiányosságaikkal hátul, nem nyílhatnak ki túlságosan akkor sem, ha győzelemre van szükség. Ebből aztán lehet egy feszült összecsapás, lapokkal és a végén egy taktikus, küzdelmes döntetlennel.

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese BetTitán

Gratulálunk, BetTitán!

A nyertes tipp: 2, Xherdan Shaqiri, 74. perc, beküldve: 2022.12.02 12:50 CET