Eljutottunk vajon oda, hogy Cristiano Ronaldo már csak teher a válogatott számára is? Klubjában ez történt, ott mehetett panaszkodni a tévébe, nemzeti színekben pusztán a padon bosszankodhat. Svájc bunkerezni fog, nem ez lesz a legjobb nyolcaddöntő!

Legrosszabbak közé sorolták

Több statisztikai oldal szerint Ronaldo a legrosszabb játékosok kezdőcsapatába beférne, amit a csoportkörben mutatott teljesítmény alapján állítottak össze. Egy találattal feliratkozott a góllövők közé, amivel rekorderré vált, ötödik világbajnokságán is eredményes tudott lenni. Aztán még egyszer közel járt a gólhoz, nagy port kavart a dolog, hiszen magának akarta, de még tudományosan is bebizonyították, hogy nem az övé, és csapattársának írták jóvá. Kicsit egoista hozzáállás, hogy ez a fontos, miközben épp továbbjutásért folyik a harc.

Cristiano Ronaldo – Fotó: Maciej Rogowski Photo/Shutterstock.com

Elég sok lövéssel próbálkozik, a teljes mezőnyt figyelembe véve, tehát minden játékost, aki pályára lépett a vébén, a 12. helyen áll próbálkozások számában. Hatékonysága ehhez képest meglehetősen alacsony, csak úgy mint a passzhatékonysága, mely 76%-os jelenleg. Védekező adatai gyakorlatilag nincsenek, tehát azt sem mondhatjuk, a hátra fele játékban jeleskedik, ennek hatása pedig a visszaesés támadásban. Szóval ha kritikusak akarunk lenni, lehet hogy elveszi a helyet valaki elől a csapatban?

Megingott a biztos védelem

Vagy lehet pontosabb megfogalmazás, hogy biztosnak hitt védelem? Az első csoportkörben még a kameruni svájci góljával győzték le Kamerunt egy nem túl izgalmas mérkőzésen. A passzív focijuk elég jól ült, még ha nem is volt látványos a nézők számára, elérték céljukat. Aztán a brazilok ellen is képesek voltak azért megölni a focit, de Casemiro kései találata eldöntötte az összecsapást. Az utolsó fordulóban aztán minden borult, amit az alapjátékuk megcélzott, a szerbek elleni találkozónak 3:2-es végeredménye lett, szokatlan az 5 gól egy svájci meccsen.

Breel Embolo. Fotó: Marco Iacobucci Epp / Shutterstock.com

Az utolsó körös káoszhoz azért kellett a szerbek hatékony támadójátéka, és az eredménykényszer. Vezettek, egyenlítettek a szerbek, majd ők vezettek és egalizáltak a svájciak, végül a meccset is megnyerték. A portugálokkal akár közös akaratra lelhetnek abban, hogy öljék a játékot, és domináljon a mezőnybeli harc. Ha érvényesülnek az alapstílusok, szerintem akár még hosszabbításig eljuthatnak, amennyiben ez fog történni.

Mire fogadjunk a Portugália – Svájc mérkőzésen?

Nekem előzetesen kevés gólok összecsapásnak tűnik, taktikai faultokkal, elhaló támadásokkal és meddőnek bizonyuló fölényekkel, labdajáratásokkal. Ha esetleg Ronaldo is pályán lesz, akkor eggyel több embere marad a svájciaknak védekezni, hiszen nem kell ügyelni a helyzeteket rontó és sok hibával játszó világsztárra. Lapok sem feltétlenül lesznek, hiszen ezek a csapatok már bőven tudják hogyan kell még a szabályosság határain belül odalépni. Portugália továbbjutására tippelek, egy akár hosszabbításos, döntetlenhez közeli mérkőzésen.

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese Davids26

Gratulálunk, Davids26!

A nyertes tipp: 1, João Félix, 69. perc, beküldve: 2022.12.05 11:16 CET