Kezdőlap Foci-vb hírek Németország nem kap büntetést a OneLove tiltakozás miatt

Németország nem kap büntetést a OneLove tiltakozás miatt

41
0
Németország OneLove
Fotó: Shutterstock.co/robert coolen

Németország játékosai nem kapnak fegyelmi büntetést a FIFA-tól, miután új szintre emelték a OneLove karszalagos tiltakozást, amikor a játékosok eltakarták a szájukat a világbajnokságon készült csapatfotó során.

A lépés egy újabb feszültséggel teli pillanatot jelentett a OneLove kampányt támogató hét európai nemzet és a FIFA között, mivel a csoport – amelyhez az angol és a walesi szövetség is tartozik – jogi lehetőségeket vizsgál az ügyben.

A labdarúgó-szövetség nem kívánt nyilatkozni arról, hogy az angol válogatott lemásolja-e a német gesztust a következő mérkőzésen, míg a walesi labdarúgó-szövetség vezetője, Noel Mooney azt mondta, hogy „dühös” a FIFA viselkedése miatt.

Anglia és Wales órákkal a hétfői nyitómérkőzésük előtt tudatták, hogy sportszankciókkal kell számolniuk, amennyiben Harry Kane és Gareth Bale csapatkapitányok a szivárványszínű karszalagot viselik.

Mooney így nyilatkozott a történtekről:

„Hónapok óta tudta a FIFA, hogy a OneLove karszalagot fogjuk viselni, és hogy ezt most ránk kenik, az őszintén szólva elég olcsó és elég alantas és nagyon csalódottak vagyunk a hozzáállás miatt. Dühösek vagyunk és úgy gondoljuk, hogy ez egy szörnyű döntés volt.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte úgy tűnt-e, hogy a OneLove csoport meghátrált, Mooney ezt válaszolta:

„Nem, nem hátráltunk meg de figyelembe kellett vennünk, hogy milyen sportszankcióval fenyegetnek. Azt mondtuk, hogy a pénzbüntetést elfogadjuk, de amikor az utolsó pillanatban konkrét sportszankciókról kezdett szó lenni, amelyek megakadályozták volna, hogy a játékosaink potenciálisan pályára lépjenek, az már egy másik dolog és nagyon későn is történt.”

bet365 számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek.
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org