Ronaldo a pályán akar lenni kezdőként, de talán már csak hátráltatja a csapatot. Nélküle gáláztak és simán kiütötték Svájcot a nyolcaddöntőben. Nagy halat fogtak eközben a marokkóiak, és a CR-káoszt kihasználva, elődöntőbe jutnának!

Hisztiánó küldi a rokonokat

Minden világra szóló Ronaldo-balhé úgy kezdődik, hogy először a pályán veszti el a fejét, heves reakciókkal jelzi az adott téma kapcsán, nem tetszik neki valami. Jelenleg az a gondja, hogy padoznia kellett Svájc ellen. Aztán a meccs után ilyenkor mindenki elmondja a csapat körül, minden rendben, miközben persze hatalmas a feszültség, és mehet a vita a színfalak mögött. Aztán másnap jönnek a rokonok! Ronaldo testvére, édesanyja vagy épp felesége, nagy tisztelettel ugyan, de jelzi, hogy a családfőt bizony bántják a csúnyabácsik, és ez nincs rendjén.

Cristiano Ronaldo
Fotó: Shutterstock.com/sbonsi

Jelenleg pont itt járunk, néhány rokon már jelezte is, Ronaldónak a kezdőben lenne a helye! Épp lecsengett a balhé a nem neki ítélt gólja után, és máris jött a következő CR-balhé. Amire a legjobb választ egyébként Gonçalo Ramos adta, ugyanis a 21 éves játékos került az Aranylabdás világsztár helyére, és bizony rámolt egy mesterhármast kapásból. Nagyon ült az egész taktika, összesen 6 gólig jutottak Svájc ellen, melynek pont a védelme igazán erős. Bruno Fernandes és Joao Félix szervezte a játékot, egyszerűen minden passzolt. Ronaldo nélkül!

Nem a semmiből jöttek

Marokkó egy olyan meglepetéscsapat, melyet a szakértők azért emlegettek, hogy kiugrásra alkalmasak lehetnek, a taktikai összetettség és tehetséges szélsők okán. Egyetlen igazán nagy probléma talán a játékosok hatalma volt, megmozdult az öltöző egy ponton, és Walid Regragui elődje mehetett. Az új mester néhány hónapja regnál csak, ezért nyilván nem lehetett olyan mély kötődése a kerethez és a meglátásait sem tudta olyan jól kialakítani, ahogy egy átlagos szövetségi kapitány tehette. Beszélnünk kell röviden Ziyechről!

Hakim Ziyech. Fotó: Marco Iacobucci Epp / Shutterstock.com

Hakim Ziyech oldala egyértelműen aktívabb, mint a másik. A gólok és helyzetek nagy része innen indult, Achraf Hakimi is ezen az részen tevékenykedik, szélső hátvédként. A spanyolok ellen azért nagyon megfontoltan, egészen mélyen, sok emberrel védekezve, talán eleve a hosszabbításra játszottak. Összesen 5 védő, és 4 középpályás hozta össze a 23%-os labdabirtoklást, amiből 70%-os passzhatékonyság mellett, mindössze 2 kaput eltaláló lövés jött össze. Ha csak az eredményre nézünk, bizony ezek nem látszanak.

Mire fogadjunk a Marokkó – Portugália mérkőzésen?

Nekem úgy tűnik, hogy mindkét válogatott akkor működik igazán jól, ha pro-aktív játékot tud játszani. Ez azt jelenti, hogy hátrányban van birtoklásban, tehát labda nélkül tölti a többségi időt, védekezve és kiszűrve az ellenfél támadásait. Aztán ebből az alapállapotból jönnek a kontrák, amiknek a hatékonysága magas. Mivel két hasonló csapat fut össze, ha picit is dominál a taktikai harc, akkor bizony hosszabbításos és kevés gólos dráma következik.

 

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese Knapp

Gratulálunk, Knapp!

A nyertes tipp: 1, Hakim Ziyech, 5. perc, beküldve: 2022.12.10 15:16 CET