Kezdőlap Elemzések Ki juthat tovább a H csoportból? Fogadási lehetőségekkel

Ki juthat tovább a H csoportból? Fogadási lehetőségekkel

253
0

December 2-án a katari foci-vb H-csoportjának utolsó két mérkőzését rendezik. Lássuk kinek mennyi az esélye a továbbjutásra, s ehhez milyen produkciót kellene nyújtania.

A harmadik csoportkör mérkőzései

H-csoport állása az utolsó forduló előtt

Név LM Ny D V RG:KG GA Pt
Portugália 3 2 0 1 6:5 +1 6
Dél-Korea 3 1 1 1 4:4 0 4
Uruguay 3 1 1 1 2:2 0 4
Ghána 3 1 0 2 5:7 -2 3

Kinek mekkora az esélye a továbbjutásra a H csoportból?

  • Portugália már biztosan továbbjutó. Végső csoportmeccsi győzelmével, vagy egy döntetlennel bebiztosítaná magának az első helyet is. Ha kikap Dél-Koreától, akkor is első marad amennyiben Ghána nem nyer, vagy ha igen, akkor a gólarány a portugáloknak kedvez.
  • Ghána továbbjut amennyiben az utolsó csoportmeccsen nyer Uruguay ellen. Döntetlen esetén is megvan a továbbjutás, ha Dél-Korea nem győzi le Portugáliát, vagy ha igen, akkor kevés góllal (pl. 1-0). Utóbbi szituáció esetében a rúgott gólok számát vennék figyelemben, Ghána ebben pedig jól áll, ugyanis a tornán eddig már 5 gólt is szerzett.
  • Dél-Korea akkor jut tovább, ha sikerül legyőznie Portugáliát, Ghána nem nyer, valamint ghánai döntetlen, vagy akár Uruguay sikere esetén ha jobb a gólarányuk.
  • Uruguay akkor jut tovább, ha legyőzi Ghánát, Dél-Korea pedig nem nyer, vagy ha igen, akkor a gólarány a dél-amerikaiaknak kedvez.

Abban az esetben ha kettő vagy több csapat egyenlő pontszámmal rendelkezik a csoportköri mérkőzések lezajlása után, akkor a FIFA különböző kritériumokat használ annak érdekében, hogy eldöntse ki végez előrébb. Érdekesség, hogy a direkt mérkőzésnek kisebb az ereje, mint mondjuk az összes csoportbeli gólaránynak, de egyébként ez nem mostantól van így, ugyanis például a 2018-as foci-vb-n is ezt alkalmazták. A kritériumokról külön cikkben foglalkoztunk.

Hol folytatják a továbbjutók a kiesési szakaszban?

A csoportgyőztes az alsó ágon folytatja, ellenfele december 6-án a G-csoport második helyezettje lesz, míg a csoport második helyezettje a felső ágon megy tovább, és december 5-én a G-csoport győztesével meccsel.

Fogadási lehetőségek az utolsó csoportkör előtt

  • Ghána végez az első helyen 41.00
  • Ghána továbbjut 2.25
  • Uruguay továbbjut 1.80
  • Dél-Korea továbbjut 8.00

A cikkben megjelenő oddsok az Unibet irodától származnak, s az alábbi időpontban voltak érvényes: 2022 november 29., 8:00CET! Játssz felelősen! BeGambleAware.org 18+

bet365 számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek.
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org