Még mindig tart a botrány Japán továbbjutása körül, ebből kovácsolna előnyt Horvátország, amely eddig messze volt a 2018-as formájától. Az oroszországi világbajnokság ezüstérmese nehézkesen jutott tovább a csoportból, valószínűleg Japán ellen sem lesz egyszerű dolguk. 

A Japán cserecsatár megváltoztat mindent

Japán legyőzte a két korábbi világbajnokot, győzelemben pedig egyaránt szerepet játszott Ritsu Doan. A Freiburg támadója Németország ellen a második félidőben jött be csereként, góljával egyenlített Japán (majd később fordítottak). Ugyanez az eset megismétlődött a másik világbajnok, Spanyolországgal szemben is. Doan szintén a második félidőben jött be a pályára, amikor a spanyolok egygólos előnyben voltak.

Doan egyenlített, majd egy véleményes góllal fordítottak a japánok. Ez utóbbiról vitatkozik a fél világ, miközben arra sem ártana figyelni, mennyire hatékonyan játszik Japán. Kiválóan kontráznak, védekezésükkel sincsen hatalmas gond, fegyelmezettek ezen a téren is. A területeket jól zárják le, szinte minden csapatrészben európai topligákban pallérozódó játékosok vannak.

Modricéktól jóval több kell

Az a horvátok szerencséje, hogy nem kerültek erős csoportba. Kanada ellen könnyedén nyertek, de azért ott is akadtak gondok, de igazán Marokkó és Belgium elleni mérkőzés volt mérvadó. Mindkettő 0-0-val ért véget, de ami fontosabb, hogy mindössze 17 kapura lövéssel próbálkoztak Modricék. Nem kaput eltaláló, hanem kapura lövéssel, ez ilyen szinten kevés. Fegyelmezett védekezéssel nem tudnak mit kezdeni.

Azt pedig nem árt hozzátenni, hogy Kanadának minden, csak nem fegyelmezett védekezése volt. Japán jelenleg nagyjából azon a szinten van hátsó alakzat szempontjából, mint az ausztrálok vagy a szenegáliak. Kellemetlen ellenfél, akik ellen kevés lesz az, hogy a széleken a Perisic – Sosa duó próbál a védelem mögé kerülni. Átlövések is fontosak lennének, ahogyan Modrictól a védelem mögé ívelt labdák.

Ebből viszont kevés volt, Modric szintet láthatatlan volt ezen a vb-n, de ennek ellenére nyert meccs legjobbja díjat, ami a németek kiesése mellett a legmeglepőbb dolog a vb-n. A kulcspasszai is bőven elmaradnak a 2018-as teljesítményének – mindent elmond, hogy jelenleg Kovacic ilyen téren a csapat vezére -, ez pedig érződik a horvátok játékán is. Egyéni megmozdulásokból élnek, hol Perisic, hol Kramaric próbálja eldönteni a meccset.

Mire fogadjunk a Japán – Horvátország összecsapáson?

Nehéz dolga lesz a fogadóknak, hiszen Horvátország teljesítménye nagyban függ Modric és Perisic jó játékától. Ha középen kikapcsolják az aranylabdást, illetve a széleket jól zárja le Japán, akkor nagy bajban lesznek a horvátok. A pontrúgások és a szögletekben bízhatnak, hátha valaki fejjel veszélyeztet. A horvát védelem összességében fegyelmezett, de a széleken azért fentragad néha egy-egy játékosuk.

Ez utóbbit használhatja ki Japán, akik csak Costa Rica ellen szenvedtek, de az egy másfajta meccs volt. Megint egy európai ellenfél következik, akikből nagyon jól felkészültek. Hajime Moriyasu mester ráadásul képes meccs közben váltani, játékosok mellett akár szerkezetet is, nagyon jól reagál a találkozók rezdüléseire. Ezek alapján Japán továbbjutását várjuk 2.50-es szorzón.

A játékosok teljesítménye kapcsán érdemes megint Doan gólját preferálni, akire 5.10-ért fogadhatunk, biztosabb tippnek ígérkezik azonban Josko Gvardiol szabálytalanságai. A japánok rendre az európai védelmek baloldalán vezették a támadásaikat, Gvardiolnál 1,5-es határt húztak meg, ez bőven jó lehet egy overre 2.40-ért.

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese grof19

Gratulálunk, grof19!

A nyertes tipp: X, Takuma Asano, 22. perc, beküldve: 2022.12.05 10:31 CET