Előzetesen azt gondoltam, csak szerencsével juthat tovább Japán válogatottja, most már viszont azt mondom, tudásuknak köszönhetően múlták felül a németeket. Ezzel pedig megnyílt a lehetőség a továbbjutásra!

Favorit legyőzni hátrányból

Minden nemében nagyszerű sikernek könyvelhető el, Japán 2:1-es győzelme Németország ellen a nyitókörben. Hátrányból álltak fel a japánok, félidőben még 1:0-s német előny volt, ezzel több évtizedes hagyományt szakítottak meg a fordítással. Az első játékrész alapján azért kevesen hihették, hogy ez fog történni, mert a németek teljesen beszorították a hősiesen, szinte minden emberével védekező ázsiaiakat. Nehéz kiemelni bárkit, mert tényleg csapat szinten állták a sarat, néha még a kapufa is besegített, de talán Itakurát megemlíthetjük, több fontos szereléssel vétette magát észre, aztán a második játékrészben még egy gólpasszt is kiosztott.

Ko Itakura. Fotó: Vitalii Vitleo / Shutterstock.com

Ha félidőben ilyen váltásra voltak képesek a japánok, az nagy erőről tanúskodik, mind fejben, mind fizikálisan, ráadásul az egyik top csapat ellen mutatták be. Beváltak a cserék, ügyesen reagált a mérkőzésre a szövetségi kapitányuk, mindkét gólszerző a padról beállva tudott eredményes lenni. Az első félidőben mindössze egy lövésük volt, az sem talált kaput, míg a második játékrészben már 9-szer veszélyeztettek, és bár nőtt a labdabirtoklásuk, a támadásaik inkább gyorsak és hatékonyak voltak, mintsem lassan építkezőek, ami egy visszahúzódó Costa Rica ellen azért nem biztos, hogy működhet.

Erőtlen és lassú Costa Rica

Elemzők vitáznak azon, hogy Costa Rica háromvédős rendszere vagy épp négyvédős hátsó alakzata volt rosszabb a spanyolok elleni meccsen, illetve hogy melyiket kellett volna végig választaniuk. De igazából teljesen mindegy volt, fejben és fizikálisan sem hoztak olyan szintet, amivel meg tudták volna akadályozni, az amúgy csatárgondokkal küzdő spanyolokat. Nem voltak elég agresszívek, nem támadták a labdás embereket, így simán jöhettek beadások szélről, könnyedén tudta a védelmük mögé ívelni, lényegében csak lézengtek a pályán. A kapuban sem jöttek a bravúrok, bár nem okolható a vereségért Keylor Navas, néhány gólban ő is benne volt.

Keylor Navas – Fotó: Luis Alvarado Alvarado/Shutterstock.com

A védelmüket értékeli a mérkőzés eredménye, hogy kaptak egy rakás gólt, és úgy tűnt, minden egyes helyzetből lehetne újabb és újabb spanyol találat. A végére már nem is igazán helyezkedtek, teljesen feladták a harcot, amit jól mutat a támadásbeli aktivitásuk. Elhasznál klisé a becsületgól, de ha arra képes egy csapat, az mutatja a tartását. Szóval ezek a costa ricai legények egyetlen egyszer sem találták el a spanyol kaput, sőt nem is volt kapu irányába tartó lövésük. Borzalmas teljesítmény, valószínűleg az lehet a legfájóbb a szurkolóiknak, hogy nulla akaratot lehetett látni Navasékon.

Mire fogadjunk a Japán – Costa Rica mérkőzésen?

Nem csoda, ha mindenki máshoz hasonlóan én is japán győzelmét várom. A világbajnokság előtt nem tűnt ennyire egyértelműnek ez a párosítás, de ahogy megérkezett Costa Rica, az könnyen eredményezhet egy történelmien gyenge világbajnoki szereplést. Mélyről kellene feljönniük, úgy hogy közben ha jól játszanak sem jók támadásban például, tehát egyetlen erényük, a védelem mondott hatalmas csődöt. Japán eközben tudott váltani, cserékkel felrázni a csapatot, és hatékonyan tudtak támadni, ezért nemsokára 6 pontjuk lehet a vébén!

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese csabax

Gratulálunk, csabax!

A nyertes tipp: 2, Celso Borges, 30. perc, beküldve: 2022.11.25 16:38 CET