Aki nem egy barlangban élt az elmúlt héten, az valószínűleg tudja, hogy Argentína óriási meglepetésként kikapott, így Mexikó ellen kell javítaniuk. Nagy szerencséjük volt, hogy a másik meccsen gólnélküli döntetlen született, így Mexikó sem örülhet az első fordulós eredményeknek. Melyik válogatott tud javítani? Mindkettőnek óriási szüksége lenne rá, látva a mutatott játékot. 

Argentína világraszóló szégyene

Ez, amit műveltek Messiék a nyitómeccsükön, finoman szólva is messze volt attól, hogy végső esélyesnek nevezzük őket. Az is csoda lesz, ha a csoportból továbbjutnak. Jól kezdték a találkozót, beszorították a kapu elé Szaúd-Arábiát, idő kérdése volt, mikor szerzik meg a vezetést. Amikor ez megtörtént, akkor viszont visszaálltak. Hagyták, hogy Szaúd-Arábia kibontakozzon, elsősorban kontrákra játszottak.

Kiugratásaik életveszélyesek voltak, gólt is szereztek belőle, de mindannyiszor lest intett a partjelző. Ez kissé megfogta Argentínát, míg a szaúdiak folyamatosan agresszívan és lelkesen játszottak, hátrányban sem adták meg magukat. Ez annyira nem tetszett Messiéknek, aztán jött a második félidő, ahol Argentína az öltözőben maradt. Szaúd-Arábia úgy jött ki, mint aki el akarja dönteni a meccset.

Így is tettek, hamar fordítottak, gyönyörű gólt szerezve, míg az argentin játékosok arcára kiült a döbbenet. Nem hitték el, hogy itt kikaphatnak, ez teljesen megfogta őket, ahogyan az is, amilyen elánnal játszott Szaúd-Arábia. Azért is szégyen Argentína teljesítménye, mert volt a tarsolyukban egy csomó fegyver, amiből semmit sem használtak, Scaloni és a játékosok nem tudtak váltani.

Képes Mexikó a gólszerzésre?

Ami a selejtezőkben is Tata Martino együttesének a legnagyobb gondja volt, úgy tűnik ezzel lesz bajuk a vb-n is: a gólszerzéssel. Sok okuk nem lehet az örömre a Lengyelország elleni teljesítményük kapcsán, mert a gólszerzés megint nem jött össze. A védekezés összességében rendben volt, bár az is tény, hogy összehoztak egy büntetőt és Ochoa védése kellett a döntetlen megtartásához.

Argentína ellen ez a játék már önmagában kevés lesz, de vannak azért pozitívumok is. Az egyik ilyen, hogy Hirving Lozano továbbra is szélvészgyors, őt egy kontra során nehezen fogja tartani az argentin védelem. Igaz, csak csereként, de bevethető állapotban volt Raúl Jiménez. Ahhoz, hogy Mexikó sikeres legyen, teljesen át kell adniuk a területet Argentínának, hiszen így tudnak majd kontrákat vezetni. Felállt védelemmel szemben nem jók, ezt bizonyították Lengyelország ellen is.

Mire fogadjunk az Argentína -Mexikó összecsapáson?

A favorit az első meccses vereség ellenére is Argentína, tudják az irodák is, hogy most kettőzött erővel küzdenek majd, de az 1.63-as szorzóban nincsen akkora érték. A büntető lapok szempontjából érdemes elgondolkozni azon, hogy mennyire lesz ez egy durva mérkőzés. Mindkét csapat, ha „idegállapotba jön”, akkor képesek 6-8 sárga lapot is begyűjteni összesen, márpedig ez a meccs valószínűleg a továbbjutó kilétéről dönt.

Az egyik, amiben látunk értéket, hogy bármelyik csereként beálló játékosnak lesz kaput eltaláló lövése 1.60. Argentína esetében ez valószínűleg Julián Álvarez lehet, akit az első meccsen is csereként küldtek pályára (el is találta a kaput), míg a másik oldalon minden bizonnyal Raúl Jiménez veszélyeztethet. Kettejük közül azért valószínűleg valakinek majd sikerül kaput találnia.

A legnagyobb ajándék viszont nem ez, hanem a leshelyzetek száma. Argentína játékosai az első meccsen 10 alkalommal futottak lesre, míg Mexikó esetében ez a szám 3, ami szintén nem kevés. Az irodák viszont 3,5-es határnál az overre 2.00-es szorzót kínálnak. A határ így eléggé alacsony, hiszen Mexikónál Lozano egymaga lehozhatja ezt, ha a feltolt argentin védelemnek sikerül őt lesre állítani, míg a másik oldalon Lautaro Martínez szintén agilis ilyen téren.

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese szk1974

Gratulálunk, szk1974!

A nyertes tipp: 1, Lionel Messi, 31. perc, beküldve: 2022.11.26 16:31 CET

 
 

1 hozzászólás

 1. Üdv!
  Ez volt az én tippem:
  „Tipped
  Mérkőzés kimenetele: 1
  Első gólszerző: Lionel Messi
  Első gól időpontja: 36”
  Csak egy észrevétel, ami egyben kérdés is:
  A nyertesnek hirdetett tipp időben messzebb van, mint az enyémtől, miért az lett mégis a nyertes?

Comments are closed.