Ha nem figyel Horvátország, akkor Brazília kiütheti őket úgy, ahogyan tették azt a nyolcaddöntőben Dél-Koreával. Már az előző meccsen is látszott, hogy Neymarék már rögtön a találkozó elején élesek, nem fér bele Modricéktól az alibizés. Japán ellen rendkívül szenvedett a vb-ezüstérmes, szó szerint csak döntetlenre akarták menteni a mérkőzés, Brazília ellen nem menekülhetnek a sorsuk elől?

Neymar és a joga bonito

Ez a brazil csapat most legalább annyira összeszedett, mint a 2002-es volt. Szándékosan nem a 2006-os keretet írtuk, mert ott rengeteg sztár volt, de nem volt egység. A 20 évvel ezelőtti csapat viszont mentálisan nagyon erős volt, védekezni is tudtak, illetve váratlan megoldásokból sem volt hiány. Most is ezt érezzük, illetve azt a pluszt, amit a köznyelvben joga bonitóként emlegetnek.

Neymarék lazák, mint a Riga-lánc, meghúznak olyan passzokat vagy cseleket, amiket más nemzetektől nem láthatunk. Érdemes figyelni a Dél-Korea ellen szerzett első, harmadik és negyedik találatukat. Az elsőnél Vinícius Jr. nem kapkodott, gyönyörűen emelt több védő között a kapuba, míg a másodiknál Richarlison könnyedén táncoltatta fején a labdát a dél-koreai tizenhatos előtt.

A harmadik találat előtt Vinícius Jr. még kivárt a megfelelő pillanatra, minden más játékos izomból középre passzolta volna, ő a magasba emelte kapáslövésre. Mennyire laza ez egy világbajnoki nyolcaddöntőben? Eléggé, szine már pofátlan mozdulatok tömkelege, de épp ezért a csodáért nézzük a világbajnokságokat. Ez kell a népnek, szórakozni akartunk és Brazília bizony szórakoztat.

Horvátország az ellenpólus

Ha a brazil joga bonito ellentetjét keressük, akkor az a horvátok játéka. A mi kutyánk kölykei most nem remekelnek úgy, ahogyan a négy évvel ezelőtti vb-n. A teljesítményük pocsék, egyedül Kanada ellen játszottak jól, többi meccs egy merő szenvedéssel ért fel. Luka Modric árnyéka önmagának, az mindent elmond róla, hogy kulcsfontosságú találkozón épp a hosszabbításban – a büntetők előtt – cserélik le.

A horvátok vezére jelenleg Perisic vagy Kramaric, de még ők is kevesek lesznek a brazilok ellen. Ha Modric – Brozovic – Kovacic tengely a középpályán nem javul fel, akkor a horvátok védelme kevés ahhoz, hogy megállítsa a brazil hengert. Japán is több alkalommal zavarba hozta a hátsó alakzatukat, Neymarék meg jóval a japánok szintje felett vannak, nem akarják hosszabbításig húzni a találkozót.

Mire fogadjunk a Horvátország – Brazília összecsapáson?

Nem lennénk meglepődve, ha a brazilok Dél-Korea után kiütnék a horvát csapatot is. Egészen kedvező 2.80-as szorzóért fogadhatunk arra, hogy Brazília 2,5 gól felett lesz Horvátország ellen. Annyira görcsösek déli szomszédaink, hogy ilyen oddson bőven lehet benne érték, ahogyan abban is, hogy már a félidőben vezetnek a brazilok 1.95-ért. Ezen felül viszont inkább a szabálytalanságok és büntető lapok piacán érdemes nézelődni.

Megfigyelhető volt a japánok elleni meccsen, hogy telt az idő és egyre többet szabálytalankodtak a horvátok. Amint érződött, hogy nem tudják eldönteni a meccset a büntetők előtt, úgy kezdték egyre inkább aprítani az ellenfelet. A brazilok erre majd rá is fognak játszani, így nem lennénk meglepve, ha a horvátok 13,5 szabálytalanság felett teljesítenének 1.95-ért.

Még két olyan fegyelmezett válogatott, mint Svájc és Dél-Korea is begyűjtött egy-egy lapot Brazília ellen, mi lesz a horvátokkal? Ők azért hajlamosak „begurulni”, hasonlóan a szerbekhez (akik három sárga lapot szedtek össze Neymarék ellen), így bőven lehet érték abban, hogy 2,5 büntető lap felett szednek össze a negyeddöntőben 2.60-ért.

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese MessiÁs

Gratulálunk, MessiÁs!

A nyertes tipp: X, Ivan Perišić, 38. perc, beküldve: 2022.12.09 12:18 CET