Az első nyolcaddöntő a Hollandia – Egyesült Államok lesz, ahol az A csoport győztese a következő világbajnokság rendezőjét győzné le. Ehhez lesz egy-két szava a Team USA-nek is, akik kiválóan védekeztek a csoportmeccsek során. Louis van Gaal legutóbbi világbajnokságán bronzéremig vezette országát, most sem adná alább!

A hollandok hozták a papírformát

Kissé nehézkesen, de végül a csoport első helyén jutott tovább Hollandia. Louis van Gaal elégedett lehet, hiszen a minimális célt teljesítették. Az már egy másik kérdés, hogy milyen játékkal, mert egyedül Katar ellen játszottak jól, de ellenük nem kell megszakadni. Ha Szenegál ellen az elején nincsen szerencséjük, akkor még a továbbjutásuk is veszélyben lett volna. Ecuadorral szemben sem voltak meggyőző.

A támadójátékuk meddő labdabirtoklásra épül, illetve arra, hogy Serge Gakpo majd megoldja a dolgokat. Óriási szerencséjük, hogy Gakpo kiváló formának örvend, minden meccsen ő szerezte az első góljukat. Ha nem talál be vagy nem csinál egy váratlan megoldást, akkor a hollandok csak szenvednek. Frenkie de Jong még az, aki képes egy-egy passzal életet lehelni a csapatba, de ez nagyon kevés.

Esetleg a Katar elleni siker lökést adhatott nekik, de ahhoz, hogy az Egyesült Államok védelmét feltörjék, jóval több kell. Az USA ugyanis azt az Angliát fogta meg, akik 9 gólt szereztek Irán és Wales ellen. Ide már önmagában kevés lesz az, hogy Gakpo majd valamilyen módon megoldja. Memphis Depaytól több kell, ahogyan a klasszikus középcsatároktól is, akik jobbára láthatatlanok voltak ezen a tornán.

Az Egyesült Államok bizakodhat

Elvileg ez a 2022-es torna egy felkészülés a 2026-os hazai rendezésű világbajnokság előtt az Egyesült Államoknak. A csapat tele van fiatalokkal, szokniuk kell az ilyen nagy verseny körüli felhajtást, tapasztalatot kell szerezniük. Ehhez képest kiváló védekezést mutattak be a csoportkörben, mindössze büntetőből tudtak nekik betalálni, ami mutatja, mennyire fegyelmezett csapatról beszélünk.

Ez valószínűleg sokakat meglepett, mert nincsenek kiemelkedő védőik, viszont csapatként nagyon hatékonyak. A modern foci irányába tolódik az Egyesült Államok, gyors támadóik vannak, akik képesek kombinatív játékra, középen pedig egy masszív, nagy munkabírású középpályás sor. Az irány számukra a célfoci, pont az, amivel megkeseríthetik a hollandok életét.

Mire fogadjunk a Hollandia – Egyesült Államok összecsapáson?

A holland továbbjutás evidens lehet 1.40-ért, de nem ennyire egyértelmű, hogy erre megérje fogadni. Az Egyesült Államok kontrákra fog berendezkedni, igaz, hogy Christian Pulisic játéka kérdéses, de Timothy Weah a higgadt megoldásaival és gyorsaságával sok gondot okozhat a holland védelemnek. Hasonló játékot játszik az USA, mint amit Ecuador vagy Szenegál, de hatékonyabban.

Azt pedig a csoportkörben láttuk, mennyire szenvedett ellenük Hollandia. Újból kell a Gakpo-villanás, esetleg most már Depay is mutathatna valamit, máskülönben Hollandia bajban lesz. Ha az Egyesült Államok képes volt megállítani Angliát – akik lényegesen jobb formában vannak, mint a hollandok -, akkor úgy gondoljuk, hogy a legnagyobb érték a hollandok gólokban lehet.

Arra, hogy 1,5 taláalt alatt maradnak 1.66-os szorzó van, ami elsőre is ajándéknak tűnhet. Ez itt most nem olyan ellenfél lesz, mint Katar, akik bárhonnét képesek gólt kapni. A hollandok körülményes támadójátéka nem segít majd, Egyesült Államok jól zárja a területeket és középpályán okosan rombolnak, ami nem fekszik az olyan irányítóknak, mint Frenkie de Jong. A bátrak megkockáztathatnak egy dupla esélyt az USA-ra, így 2.00-as szorzót kapnak a 1,5 gól alatti holland találattal kombinálva.

Unibet: Befizetési bónusz 20.000 Forintig és 60 ingyenes pörgetés új játékosoknak!
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese hossa81

Gratulálunk, hossa81!

A nyertes tipp: 1, Memphis Depay, 23. perc, beküldve: 2022.12.03 15:29 CET