Kezdőlap Színes Az Egyesült Államok játékosai meglepik a világot

Az Egyesült Államok játékosai meglepik a világot

49
0
Don Garber
Fotó: Shutterstock/YES Market Media

Don Garber, az észak-amerikai első osztályú labdarúgó-bajnokság (MLS) igazgatója egy friss interjúban az amerikai csapat jelenlegi helyzetéről elmélkedve, érdekes gondolatokat fogalmazott meg.

Az amerikai sportigazgató a következőképpen vélekedik a válogatottról:

Sokat jelentene Amerika számára Anglia legyőzése. Nagyon keményen dolgozunk azon, hogy a gyönyörű játékon belül a globális beszélgetés részévé váljunk, és pont emiatt a ma esti mérkőzés fontos: szeretnénk eredményt elérni és szeretnénk, ha a válogatottunk továbbra is elmondaná, milyen messzire jutott a sportág az Egyesült Államokban.

Nagyon sok játékos, aki az MLS-ből származik, a Premier League-ben játszik. Ez a második legfiatalabb csapat a világbajnokságon és ez jó előjel nemcsak arra nézve, ami itt Katarban történik, hanem 2026-ra is, amikor a világbajnokság a mi partjainkon történik majd. Ezek olyan játékosok, akik valósággal meglepik a világot. Christian Pulisic a Chelsea-nél van jelenleg, de szerepelnek olyan srácok is a listán, mint Tyler Adams és Brenden Aaronson a Leedsnél, vagy akár Weston McKennie a Juventusnál.

A mi focistáink semmiben nem különböznek más játékosoktól, akiket a profi ligánkon belül egy rendszerben fejlesztünk, majd a pályán és azon kívül is fejlődnek. Szerintem ez egy nagyszerű történet arról, hogy milyenek is valójában az amerikai focisták. A legtöbb ember nem úgy gondol az Egyesült Államokra, mint egy igazi focinemzetre, pedig valójában az. Több millió ember játssza ezt a játékot. Nem csak a 29 – hamarosan 30 MLS-csapat létezik, van egy erős női bajnokságunk, alacsonyabb ligák is játszanak nálunk és nemzetközi csapatok létesítenek irodákat.

A televízióban több focit néznek, mint bármely más sportágat, többen követik, mint az NFL-t, a baseballt vagy az NBA-t. Ez azért van, mert az emberek szeretik ezt a játékot. Négy évünk van tehát arra, hogy rendelkezzünk a rakétaüzemanyaggal, hogy olyan módon fejlesszük a játékunkat, amely 2027-től és azon túl még nagyobbá és jobbá teszi a sportágat hazánkban. Számunkra ez nem csak három vagy négy hétről szól 2026 nyarán, hanem a világbajnokság utáni évtizedekről az Egyesült Államokban, Mexikóban és Kanadában.

 

bet365 számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek.
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org