Kezdőlap Elemzések Ki juthat tovább a D csoportból? Fogadási lehetőségekkel

Ki juthat tovább a D csoportból? Fogadási lehetőségekkel

185
0

November 30-án a katari foci-vb D-csoportjának utolsó két mérkőzését rendezik. Lássuk kinek mennyi az esélye a továbbjutásra, s ehhez milyen produkciót kellene nyújtania.

A harmadik csoportkör mérkőzései

D-csoport állása az utolsó forduló előtt

Név LM Ny D V RG:KG GA Pt
Franciaország 3 2 0 1 6:3 +3 6
Ausztrália 3 2 0 1 3:4 -1 6
Tunézia 3 1 1 1 1:1 0 4
Dánia 3 0 1 2 1:3 -2 1

Kinek mekkora az esélye a továbbjutásra a D csoportból?

  • Franciaország már továbbjutott, s biztos csoportelső ha legalább egyetlen egy pontot szerez az utolsó Tunézia elleni meccsén. Ha kikap, akkor csak akkor nem lesz csoportelső ha Ausztrália gólarányban megelőzi őket (utolsó meccs előtt franciáknak +4 gól, ausztráloknak -2 gól).
  • Ausztrália egy győzelem esetén biztosan továbbjutó, egy döntetlen esetén pedig csak akkor nem jut tovább, ha Tunézia nyer a franciák ellen és a gólarányuk is jobb lesz az afrikaiaknak.
  • Dániának (-1-es gólarány) kötelező a győzelem, és a gólarányra is figyelnie kell abban az esetben ha Tunézia (-1-es gólarány) nyer Franciaország ellen.
  • Tunéziára ugyanaz érvényes, mint Dániára, csak fordítva.

Abban az esetben ha kettő vagy több csapat egyenlő pontszámmal rendelkezik a csoportköri mérkőzések lezajlása után, akkor a FIFA különböző kritériumokat használ annak érdekében, hogy eldöntse ki végez előrébb. Érdekesség, hogy a direkt mérkőzésnek kisebb az ereje, mint mondjuk az összes csoportbeli gólaránynak, de egyébként ez nem mostantól van így, ugyanis például a 2018-as foci-vb-n is ezt alkalmazták. A kritériumokról külön cikkben foglalkoztunk.

Hol folytatják a továbbjutók a kiesési szakaszban?

A csoportgyőztes az alsó ágon folytatja, ellenfele december 4-én a C-csoport második helyezettje lesz, míg a csoport második helyezettje a felső ágon megy tovább, és december 3-án a C-csoport győztesével meccsel.

Fogadási lehetőségek az utolsó csoportkör előtt

  • Ausztrália végez az első helyen 101.00
  • Ausztrália továbbjut 2.55
  • Dánia továbbjut 1.48
  • Tunézia továbbjut 29.00

A cikkben megjelenő oddsok az Unibet irodától származnak, s az alábbi időpontban voltak érvényes: 2022 november 29., 8:00CET! Játssz felelősen! BeGambleAware.org 18+

bet365 számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek.
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org